Dodaj do ulubionych

pocąca się główka

IP: *.* 24.02.02, 15:14
dziewczyny mam problem.Mojej córeczce poci się główka.Lekarka kazała zwiększyć dawkę wit.d3 z 3 na 4 krople.Mineły 2 tygodnie a ja nie widzę poprawy.dodam ze jak na swój wiek (9 miesięcy)Maja ma dosyć spore ciemiączko.Córeczki raczej nie przegrzewam.czy zwiększyć podawanie wit.d3?
Obserwuj wątek
    • Gość: JustynaP Re: pocąca się główka IP: *.* 24.02.02, 18:50
      Rozumiem,że boisz się krzywiy u dziecka (tak jak ja). Mamy podobny problem (chociaż ciemiączko u nas chyba w normie). Filipa ostatnio oglądał lekarz (pod tym kątem) i stwierdził, że u takiego małego dziecka trudno jest coś stwierdzić w tym kierunku (a! Filip na skończone 9 m-cy), dlatego dostaliśmy skierowanie na badanie krwi pod tym kątem. To ma rozwiać moje wątpliwości.PozdrawiamJustyna mama Filipa
      • Gość: moniam Re: pocąca się główka IP: *.* 26.02.02, 19:20
        Dzisiaj z rana i ja polecialam do lekarza w związku z tym poceniem się.Lekarka zbadała ciemiączko Mai i całą główkę i też stwierdziła,że wszystko w normie,kazała tylko dodatkowo przez 4 pierwsze dni po pół łyżeczki calcium,a później co 2 dni(też po pół łyżeczki)i odstawićna jakiś czas zymafluor(dawałam Majeczce na ładne ząbki).Stwierdziła ,że zymafluor w jakimś pobiera wapń z kości,a przy Mai większym zapotrzebowaniu na wapń może to mieć znaczenie.Jak po 10 dniach będzie się nadal pocić, to mam się zjawić znowu.Dziękuję Ci Justynko za odzew.Mam nadzieję ,że w przypadku Filipka też się wszystko wyjaśni.Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka