Dodaj do ulubionych

swędzące uszko

IP: *.* 28.02.02, 15:07
Cześć dziewczyny!Czy któraś z was miała problem z dzieckiem drapiącym się w uszka? Szymon (2 lata) od długiego czasu drapie albo jedno albo drugie. Zaglądałam z latarką do środka i nic nie widać. Mały czasami tak intensywnie świdruje, że kaleczy sobie skórkę w środku ucha. Zazwyczaj robi to, jak jest zmęczony lub jak się budzi. Czasami bierze wręcz moją rękę i chce, żebym go drapała. I wtedy zasypia. Słyszałyście o czymś takim? Czy może to być objaw jakiejś choroby?
Obserwuj wątek
    • Gość: bogna Re: swędzące uszko IP: *.* 01.03.02, 20:46
      Spiesze Cie uspokoic. Moj maly tez tak ma. Nie wiem od czego to zalezy, bo bywaja takie dni, ze drapie sie, az zrobi sobie malenka ranke, a czasem przez tydzien nie drapie sie wcale. Oczywiscie bylam z tym u lekarza chyba z piec razy i za kazdym razem odsylana bylam do laryngologa. Okazalo sie, ze nie jest to zadne zapalenie ucha, ani zaden problem laryngologiczny. Pediatra stwierdzil, ze moze to byc jakis rodzaj tiku, ze to go uspokaja. ps. Radze ci jednak udac sie do pediatry, bo takie zachowanie moze byc spowodowane zapaleniem ucha. Nie wiem, czy ten moj post cos Ci pomogl.
      • Gość: Magda-mama_Szymka Re: swędzące uszko IP: *.* 02.03.02, 13:25
        Dziękuję! Naprawdę mnie uspokoiłaś. Oczywiście wybiorę się do pediatry, ale chociaż nie będę panikowac (maja mama mnie straszy, że przy takich objawach jej lekarz zalecił badanie poziomu cukru we krwi, bo może to być ukryta cukrzyca - wyobrażasz sobie???!!!)Jeszcze raz dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka