Dodaj do ulubionych

kryształki w moczu

IP: *.* 15.03.02, 14:36
Drogie emamy, czy spotkałyscie się z kryształkami w moczu swoich pociech. Znajdujeje od jakiegoś czasu u mojej Oli (12 mesięcy)w pieluszce. Pojedyncze kryształki pojawiały się już dawniej, zrobiłam wtedy na polecenie lekarza badania krwi, ale wszystko było w normie, więc kłopoty z przewodem moczowym wtedy wykluczono. Poza tym nie ma żadnych innych objawów choroby. Ola bardzo mało pije, własciewie płyny spożywa w postaci mleka , którego wypija około pół litra dziennie. Nie wiem jak zachęcić ją do picia czegoś więcej. Próbowałam juz różne butelki, kubki, czasami pije trochę tego co akurat piją dorośli, oczywiście jeśli nie jest to alkohol.napiszcie, jeśli macie taki doświadczenia za sobaPozdrawiam Mira
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiap. Re: kryszta?ki w moczu IP: *.* 15.03.02, 15:30
      Uhu...Sprawdz, czy te krysztalki nie s? przypadkiem ze srodka pieluchy... Ich wypelnienie zawiera wlasnie takie krysztalki.Kaska
    • Gość: ikasia Re: kryształki w moczu IP: *.* 15.03.02, 20:41
      Jeśli używasz pieluszek jednorazowych - to na pewno są to kryształki , które je wypełniają. Czasem tak się robi z tymi pampersami :) Nie martw się i głowa do góry!!!Pozdrawiam :hello: ikasiaP.S. Mnie też to się zdarzało.Kiedy już doszłam o co chodzi - sama z siebie się śmiałam! :D :D :D
      • Gość: 5121 Re: kryształki w moczu IP: *.* 15.03.02, 21:43
        Dziewczyny mają rację z tymi krayształkami. Spróbuj zmienić pieluchy, a przekonasz się, że to wina pieluch. Jeśli chodzi o picie mój syncio prawie do roku nie pił nic poza cycem i plantexem z kubeczka z dzióbkiem (małe ilości), potem lepiej szło, a teraz ma 16 miesięcy i gdzieś od miesiąca pije sam z tegoż kubeczka (plastikowy dzióbek - butelka firmy NUK- do kupieniua np. w Smyku-polecam dla dzieci, które nie znają smoczka). Od kiedy zaczął pić sam chodzi po całym domu z butelką i wypija takie ilości soczków, że aż się sama dziwę gdzie on to mieści. A też się kiedyś matwiłam, bo pił soczek tylko łyżeczką (aż się sama dziwę, że to możliwe). Pozdrowienia
    • Gość: tatarka Re: kryształki w moczu IP: *.* 15.03.02, 23:30
      dziewczyny jesteście wspaniale, jak tylko przeczytałam posty i odebrałam Ole od opiekunki to wyciągnełam jej pieluche, rozciełam i ... rzeczywiście w srodku sa kryształki , to znaczy mocz przybiera taki kształt. Niegdy bym na to nie wpadła!!! dzięki. A propos picia, to Ola potrafi pić z kubka, nawet bez dziubka, bo czasami to robli, jak my pijemy , ale łyka tyle co ptaszek, własciewie to moczy dziub, pije natomiast wode w czasie kąpieli, mam nadzieje, że balneum hermal jej nie zaszakodzi. A na piersi już dawno nie jest , bo ją porzuciła gdy miała 8 miesiecy. PozdrawiamMira
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka