Dodaj do ulubionych

Pomocy! Czarny język u dwulatka

IP: *.* 05.04.02, 16:09
Dziewczyny pomóżcie mój dwuletni syn ma od dwóch dni czarny język i ciemne zęby. Od 10 dni dostaje antybiotyk Augmentin bo miał angine i trilac ale lekarz powiedział że to nie spowodowało czarnego języka . Nic więcej sie od niego nie dowiedziałam bo rozmawiałam z nim przez telefon. Czy spotkałyście się z czymś takim. Napiszcie. Acha i nie dostaje dodatkowo żelaza bo wiem że to też wpływa na kolor języka. Poradzcie co to jest.Vika
Obserwuj wątek
    • Gość: rudka Re: Pomocy! Czarny język u dwulatka IP: *.* 05.04.02, 22:56
      Ja mimo wszystko stawiałabym na grzybicę (poatybiotykową). Sama przechodziłam w dzieciństwie coś podobnego, właśnie po leczeniu antybiotykiem. Znika po pędzlowaniu nystatyną, ale to i tak przepisuje lekarz, więc chyba będziesz musiała ten język pokazać lekarzowi.No chyba, że tak jak moje dzieci synek "zjadł" flamastry (np.trzy dni temu przed wizytą pani doktor moja 10 -ciomiesięczna córeczka dorwała niebieski flamaster i powitała panią doktor z błękitnymi usteczkami i takimż językiem tongue_out). Synek wymalował sobie wzorki na zielono. :crazy:Pozdrawiam. Rudka
      • Gość: viktoria Re: Pomocy! Czarny język u dwulatka IP: *.* 06.04.02, 07:52
        Kasiu. Dzieki za szybką odp.Dzisiaj przychodzi lekarz żeby zobaczyć ten język. Mam nadzieję że masz rację i za pare dni jama ustna mojego synka powróci do poprzedniego koloru.A flamastry nie wchodzą w grę myślałam że może czarna kredka ale to się za dlugo utrzymuje. Po wizycie lekarza napiszę co i jak.Pozdrawiam VikaP.S. Ale do czasu przyjścia lekarza 14.00 cały czas czekam , więc piszcie dziewczyny czy spotkałyście się z czymś takim.
        • Gość: viktoria Re: Pomocy! Czarny język u dwulatka IP: *.* 06.04.02, 16:25
          Lekarz dzisiaj był, popatrzył i stwierdził że nie wie skąd ten czarny język bo nigdy się z czymś takim nie spotkał (tylko przy Hemoferze ale mój syn nie brał Hemoferu)ale po kilku dniach powinno zejść. Krótko mówiąc nadal nie wiem co to jest a mój syn wygląda tak jakbym go węglem karmiła :eek: Vika
          • Gość: mamula Re: Pomocy! Czarny język u dwulatka IP: *.* 06.04.02, 21:41
            nie pomoge Ci, bo nie wiem, co to jest. ale wielokrotnie czytałam o takim objawie (zapomnialam przyczyne :()zadaj moze pytanie na forum gazeta. tam jest pediatra. poza tym we wtorek bedzie czat z dr albrechtem. poszukaj w sieci na portalach medycznych-chyba www.zdrowie.plmoze jakies poradniki medyczne.mnie się wydaje,ze czytałam o tym w dziecku wlasnie.a swoja droga fajny lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka