Dodaj do ulubionych

co robicie?

IP: *.* 18.04.02, 14:03
czesc;mam pytanie do doswiadczonych mam: co robicie jak dziecko zaczyna Wam goraczkowac (okolo 37,7); jeszcze dokladnie nie wiadomo co jest;dajecie jakies leki? jakie?lecicie od razu do lekarza?ja dalam pyrosal, vit. C; wapno i engystol z homeopatii;pozdr.epf
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Re: co robicie? IP: *.* 18.04.02, 14:30
      Ja czekam i obserwuję. Kiedy temperatura wzrasta ponad 38, stosuję czopek z paracetamolem i namawiam do picia. Do lekarza idę najczęściej dopiero na drugi dzień, kiedy oprócz gorączki pojawiają się jakieś inne objawy.Jednak Każdą chorobę dziecka trzeba traktować indywidualnie i jak trzeba - reagować błyskawicznie, na przykład w przypadku zapalenia krtani u małego dziecka. Jaga, mama 12- latki i 3-latka
      • Gość: AniaSK Re: co robicie? IP: *.* 18.04.02, 14:36
        Podobnie jak Jaga czekam, ale jeśli jest okazja to idę do lekarza. Tak było ostatnio, małemu nic się nie działo poza gorączką 38,7. W przychodni lekarz go osłuchał, zajrzał w gardziołko i... kazał czekać, gdyż wiele chorób się tak właśnie zaczyna. Zakazał podawać środka przeciwgorączkowego, jeśli temp. jest mniejsza niż 38 st., gdyż jest to efekt próby radzenia sobie organizmu z chorobą. Małemu przeszła gorączka po 3 dniach (nie była to 3-dniówka, bo miał ją wcześniej), a po kolejnym dniu ma... ostre zapalenie oskrzeli (bez gorączki, ale kaszle okropnie).
        • Gość: Kasjopeja Re: co robicie? IP: *.* 18.04.02, 15:18
          Dzieki;juz miala 38 wiec dalam jej paracetamol i temp. spadla do 36,2; teraz czekam ...pozdr.epf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka