Dodaj do ulubionych

Rwa kulszowa

IP: *.* 28.04.02, 11:51
Cześć!!Dopadło mnie to świństwo, tak jak dopada co kilka miesięcy, gdy zrobię jakiś "niewłaściwy" ruch. Zazwyczaj pomaga leżenie plackiem na twardym łóżku, ale za dwa dni jedziemy w góry. Co robić?! Pomocy!! Czy ktoś zna jakiś sposób na te bóle? A może jest szansa, aby się od tego uwolnić na zawsze.Z bolącym pozdrowieniem.DorotaL.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hermiona Re: Rwa kulszowa IP: *.* 28.04.02, 12:37
      Ho ho ho!!! Moje ulubione schorzenie, a raczej takie, które mnie sobie ulubiło! Mnie nie pomaga nawet leżenie, bo później w ogóle nie mogę się podnieść. Kupuję sobie plastry ABC albo smaruję się taką sama maścią. Plastry są dobre, bo lek działa przez kilka dni bez przerwy, ale brudzi ubranie, czasem się zwija, no i dopóki się go nosi, nie można się kąpać. Maść ma to do siebie, że jeśli po posmarowaniu nie umyjesz rąk w wielkiej ilości wody, przez kilka godzin skóra jest czerwona i piecze, nawet kiedy dotkniesz np. twarzy czy czegokolwiek innego - trzeba bardzo uważać. Kiedyś stosowałam też maść żmijową, ale ABC chyba lepiej rozgrzewa. Aha! A ostatnio pomogło mi smarowanie maścią borowinową. Tak sobie myślę, czy właśnie jakieś kąpiele borowinowe by na to nie pomogły. I nosiłam też taki wełniany pas, ale mnie denerwował.Życzę szybkiego pozbycia się paskudnej rwy!:hello: Monika
      • Gość: Marina Re: Rwa kulszowa IP: *.* 28.04.02, 21:25
        Rwa kulszowa hmmm.Mam nadzieje ,ze jest to przeszlosc.Dopadala mnie jak piate kolo u wozu w sytuacjach kiedy mialam do zrobienia kilka rzeczy nie do pogodzenia ze soba.Wyczytalam kiedys ,ze rwa ma tak naprawde podloze psychosomatyczne.Mnie sie zdarzala faktycznie w sytuacjach podbramkowych.Wyjazd meza na morze , a ja w ciazy, wiec co bardziej moze czlowieka unieruchomic jak nie stara dobra rwa.Zdarzala mi sie przed wyjazdami na ktore mialam sredna ochote , przed przeprowadzka,w trakcie egzaminow na studia- co do wyboru kierunku mialam watpliwosci-zreszta je potem rzucilam i dobrze.Oczywiscie mam troche skrzywiony kregoslup.Tez uzywalam ABC i zmijowej masci i goracych kapieli .Masaze byly swietne.Ale mi pomoglo godzenie sie z rzeczywistoscia -postawa trudno jest , ale to przetrzymam.Pozdrowienia.M
    • Gość: DorotaL Re: Rwa kulszowa IP: *.* 05.05.02, 20:58
      Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady.Wróciłam z Zakopanego i wcale nie było tak źle jak się spodziewałam. Najbardziej, jak mi się wydaje, pomógł plaster ABC.DorotaL
      • Gość: wiesia Re: Rwa kulszowa IP: *.* 06.05.02, 12:25
        Jeśli się powtórzy , to następnym razem wypróbuj Ketonal Forte.A przy okazji przypomniało mi się jak jakieś 10lat temu dopadła mnie rwa barkowa. Dopadła mnie podczas zbierania truskawek w wilgotnej Norwegii. Skręcając się z bólu wróciłam do Polski, wzięłam serię zastrzyków takich jak na korzonki- żadnej poprawy, ładowałam w siebie silne środki przeciwbólowe i zastrzyki z pyralginy (bolesne), czopki z czegoś bardzo mocnego jak morfina, wygrzewałam lampami i to wszystko też bez efektu. Męczyłam się tak jakieś dwa tygodnie i z okropnym bólem pojechałam na praktykę studencką do Grecji. Po jednym dniu na plaży w promieniach południowego słońca ból znikł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka