dagmariss 26.11.06, 12:57 Witam! Czy ktoś wie może coś o stentach? Na jak długo są zakładane, czy się je wymienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytek1909 Re: STENTY 26.11.06, 14:39 Hej Moja Nika miala zakladany stent w 2002 roku,jako jedna z pierwszych pacjentek w Polsce!!!Zabieg miala w Poznaniu trwal oklo 3 godziny,po zabaiegu doszlo do desaturacji,szybko jednak na oiomie się wyrównala i po 3 ygodniach wyszlysmy do domu.3 tygodnie bylyśmy ponieważ doszlo do zakazenia organizmu.Nikt nie podal mi konkretnego terminu ile czasu stent ma byc w organizmie.Ja wiem ,że do póki pacjent otrzyuje Acessan to jako takiego wskazania nie ma do wyjęcia stentu.Na razie lekarze o tym nie mówią...... Odpowiedz Link Zgłoś
paso Re: STENTY 27.11.06, 15:20 Stenty zakłada się przy zwężeniach tętnic. Nasz synek miał zakładany przez cewnik w tętnicą płucną jak miał 1 miesiąc. Podczas operacji korekcji wady po 7 miesiącach stent był przecięty ,ale nie dało się go całego wyjąć. Zapewne zdążył już wrosnąć w tętnicę. Lekarze wyjęli tyle ile było możliwe. O ewentualnej wymianie stentów na większe nic niestety nigdy nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś