Dodaj do ulubionych

Niedługo będę łysa !

IP: *.* 28.05.02, 08:37
Drogie mamy może macie jakiś sprawdzony sposób na wypadające garściami włosy po porodzie ? Moja gęsta czupryna zmieniła się w "kilka włosów na krzyż".
Obserwuj wątek
    • Gość: AnetaDr Re: Niedługo będę łysa ! IP: *.* 28.05.02, 08:54
      Aneto!Wypadanie włosów po porodzie jest jak najbardziej NORMALNE. W czasie ciąży włosy w ogóle nie wypadają, więc potem muszą to "nadrobić". Nie należy się przejmować, tylko przeczekać ten trudny czas. I pocieszyć się tym, że potem odrosną jeszcze ładniejsze.PozdrawiamAneta
      • Gość: Zilka Re: Niedługo będę łysa ! IP: *.* 28.05.02, 09:42
        A jakie ja mam perspektywy jeśli mi zaczęły wypadać włosy w ciąży? 27 tydzień??? Wypadają od jakis 10 dni i to dość intensywnie... :( W wszelkie wyniki mam w normie poza lekką anemią od początku ciąży, która nie mija pomimo brania żelaza.
    • Gość: aga1306 Re: Niedługo będę łysa ! IP: *.* 28.05.02, 11:22
      wprawdzie mnie to jeszcze nie dotyczy ( jestem dopiero w 34 tyg.,ale wcale nie uważam że ten problem nalezy tak zostawic..rozmawialam ostatnio z moja fryzjerka, która w sierpniu ub. roku urodzila dziecko i tez jej garsciami wypadały włosy.Stosowała specjalny preparat do wcierania w skóre głowy firmy Wella ( do nabycia tylko wniektórych salonach fryzjerskich) i nie mówię ze od razu miala bujna czuprynę ale proces wypadania wlosów został zahamowany..jesłi mnie to dotknie to mam zamiar sie w taki preparat zaopatrzyć. Nie pamietam jego nazwy, ale jesłi jestes z W-wy to napisz na priva do mnie a dam Ci namiary do salonu mojej fryzjerki - oni prowadza tam sprzedaż najrózniejszych kosmetyków do włosów Welli, w tym wspomnianego preparatu..no i chyba witaminki powinnas brać..cynk jest dobry na włosy i paznokcie.pozdrawiamAga
      • Gość: MariaMamaOli Re: Niedługo będę łysa ! też tak mawiam!!!!!! IP: *.* 28.05.02, 12:00
        dziewczyny, mam ten problem !!!! a minie niedługo 2,5 roku od czasu urodzenia Oli, w ciąży na wypadające włosy pomagał mi magnez, potem:po zakończeniu karmienia zaczęły mi włosy wypadać garściami; ANETO DR, nieprawda,że to przechodzi, nie u każdego, poza tym jest wypadanie i wypadanie, mnie wychodziły całe kiście włosów jakbyś odklejała perukę, a nie kilka kudełków.... próbowałam różnych środków, m.in. Merz dragees, Revalid... Regaine do wcierania, brałam różne witaminy i cynk!!! pół roku, po czym proces się zastopował, owszem ale zniszczyłam sobie śłuzówkę żołądka i wątroby i przeszłam 2-miesięczna kurację gastryczną, teraz próbuję VICHY szampon i ampułki, zobaczymy.... w każdym razie walka z wiatrakami, jest jeszcze taki prepart NERIL... nie próbowałam jeszcze (nie cierpię smarować czymś codziennie, nie mam czasu i siły ...), każdemu co innego pomoże, to chyba zmiany hormonalne, nie wiem. Bo, że po ciąży trochę moga wypadać włosy, OK, ale nie garściami codziennie....AGA możesz mi podać namiary na tę fryzjerkę, pójdę obciąć włosy i przy okazji się spytam, chyba, że bardzo droga.... pozdrawiam - Maria
    • Gość: dorotaM Re: Niedługo będę łysa ! IP: *.* 28.05.02, 13:38
      Droga Anetko! Znam to dobrze.Dokładnie trzy m-ce po porodzie moje piękne włosy(długie z atrakcyjnym baleyagem)z tygodnia na tydzień zamieniły się w mysi ogonek.Ze zgrozą obudziwszy się rano zobaczyłam na poduszce całą masę włosów i tak chyba przez dwa m-ce wypadały.Załamka.Stosowałam preparaty witaminowe dla karmiących , a do włosów odżywkę liposomową do cebulek.Po dwóch m-cach zobaczyłam jak pod nędznymi resztkami pojawił się "jeżyk" z odrośniętych włosów.Co za ulga.Nie wiem czy warto stosować te wszystkie drogie odżywki.Jeśli Cię na to stać to może pomogą.Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu owłosienia.Dorota.
      • Gość: dagal Re: Niedługo będę łysa !mój sposób IP: *.* 31.05.02, 17:10
        miałam ten sam problem i pomógł mi wyciąg ze skrzypu polnego najpierw ostra kuracja przez miesiąc 2 x 2 tabletki, a potem 2 x 1 przez dłuzszy czs i pomogło spróbuj a nóż się uda powodzenia
    • Gość: olaart Re: Niedługo będę łysa ! IP: *.* 31.05.02, 19:51
      Spróbuj Anetka kupić odżywkę Henna Wax w aptece, naprawdę działa. Kupiłam ją zachęcona wypowiedziami dziewczyn ja forum GW. Nie jest droga, ok 20 zł. I naprawdę działa, jest przeznaczona do włosów słabych i wypadających, wciera się ją w skórę głowy (a nie tylko w włosy). Jestem 3 miesiące po porodzie, na razie (odpukać) nic mi nie wypada, ale stosuję ją zpobiegawczo + witaminy. Włosy są mięciutke, lśniace i jedwabiste. Polecam!
      • Gość: magdako Re: Niedługo będę łysa ! IP: *.* 02.06.02, 19:34
        dziewczyny, tylko nie śmiejcie się :)z innego forum mam informację, że na wypadające po porodzie włosy świetnie pomagają "kompresy " ze zużytych pieluszek naszych dzidziusiów ( oczywiście te z siusiu ;) )ponoć to rewelacja ! mocz maluszków ma podobno takie właściwości, często takie babcine sposoby naprawdę działają, może warto spróbować ??ja mam termin za 19 dni i jak trezba będzie to spróbuję !pozdrowionkamagfda
    • Gość: kabat Re: Niedługo będę łysa ! JEST NA TO SPOSÓB IP: *.* 04.06.02, 07:14
      Mnie błyskawicznie pomógł wyciąg ze skrzypu polnego /do kupienia bez recepty w aptece w tabletkach. Generalnie chodzi o preparaty z cynkiem i selenem./ Jest stosunkowo tani. Poza tym szampon z czarnej rzepy Ziaji lub Joanny i odżywka /nawet jeżeli do tej pory nie używałaś teraz spróbuj/. Poza tym jeżeli masz czas możesz kupić surową czarną rzepę, wycisnąć sok w sokowirówce i nacierać głowę przed myciem. Mnie ta kuracja pomogła bardzo szybko a w 3 miesiące po porodzie myślałam, że wyłysieję.pozdrawiami życzę powodzeniaLidka
    • Gość: tatarka Re: Niedługo będę łysa ! IP: *.* 05.06.02, 14:33
      czesc, tez mi bardzo wychodziły włosy, ale chyba pomógł mi Revalid ( nie pamiętam dokładnie czy tak sie pisze). Albo po porstu przeszło samo. Jeszcze coś - w czasie ciązy wyprostowały mi sie włosy i przez rok od urodzenia córki nie chciały sie ponownie pokręcić, dopiero teraz wracają do dawnej formy.PozdrawiamMira

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka