Gość: jaha IP: *.* 22.06.02, 10:35 Poradzcie jak podawac coreczce (14 m-cy)hemofer zeby nie miala czarnych zabkow? Wystarczy mycie przegotowana woda?Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gabii Re: hemofer IP: *.* 24.06.02, 13:08 Ja swojemu synkowi (6 miesiecy) podaje hemofer juz od miesiaca. Podaje mu rozrobione z piciem (okolo 30ml). Ma 6 ząbków i nie zmienily koloru. Na poczatku podawalam mu strzykawka ale sie dlawil- teraz pije z butelki i jest ok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejka Re: hemofer IP: *.* 24.06.02, 19:51 Ja przez dwa miesiące podawałam Maciusiowi hemofer i też potwornie się bałam, że jego piękne dwa zębole staną sie czarne. Na szczęście nic takiego się nie stało. Ale na wszelki wypadek mozesz po każdym podaniu przecierać dziecku zęby gazą umoczoną w rumianku. Tak radził nasz zaprzyjaźniony dentysta.Bye!Maciejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MałaGosia Re: hemofer IP: *.* 25.06.02, 14:27 HEJ !!!Ja podawałam z odrobiną soku (wit. C) strzykawką w kierunku policzka. Ma to dwie zalety:1. omijasz kubki smakowe i dziecko mniej odczuwa ten okropny smak,2. omijasz również ząbki.Ząbki i tak warto przetrzeć szmatką lub miękką szczoteczką (np. nakładaną na palec).POZDRAWIAMGosia Odpowiedz Link Zgłoś