Dodaj do ulubionych

gastroskopia u dziecka

IP: *.* 28.06.02, 23:09
Dowiedziałam się,że mojej 3letniej córeczce trzeba będzie zrobić gastroskopię.Czy ktoś ma za sobą to badanie u tak małego dziecka?,lekarka wspomniała o całkowitym znieczuleniu chyba nie będę miała wyjścia ale tak się boję...
Obserwuj wątek
    • Gość: rybka Re: gastroskopia u dziecka IP: *.* 29.06.02, 11:12
      Wiesz, to pewnie banalne, ale w szpitalach wykonują takie badania i na pewno potrafią sobie z tym poradzić.Po koszmarnym wspomnieniu cystografii szalałam z niepokoju przed scyntygrafią, a moje dziecko - 3 lata świetnie się przy tym badaniu bawiło, aż szczęki wszystkim opadły.Za to cyrk , jaki odstawiło przy pobieraniu krwi zapamiętam na długo.I pielęgniarki zapewne też.Jak widać, dzieci są nieprzewidywalne.Wiem, kochana, że się denerwujesz, znam to aż za bardzo dobrze i jestem z tobą.Wiem też, że dziecko znosi wszystko o wiele lepiej, jeśli się z nim rozmawia i tłumaczy wszystko , co się z nim dzieje.Takim obywatelom, jak trzylatki dużo można wytłumaczyć.I oczywiście dopilnuj, aby to badanie wykonywały właściwe osoby, bo po kontaktach ze służbą zdrowia można mieć dośc wszystkiego.Trzymaj się jakoś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka