Dodaj do ulubionych

Problemy z napletkiem

IP: *.* 19.07.02, 17:40
Hej!Mam syna - 19 miesięcy i mam problemy z jego napletkiem.Czy wiecie może, czy trzeba odciągać ten nieszczęsny napletek, czy nie? Bo dzisiaj słyszałam,że się tego nie robi. Położna na wizycie patronażowej zaraz po porodzie mówiła, ze na tyle, na ile się da. A pediatra próbowała na siłę, aż pękła Kamilowi skóra, a teraz ma bliznę, a skóra mu przyrosła i nie wiem, czy w ogóle teraz się odklei.Już nie wiem, co z tym robić i kogo słuchać.Czy możecie mi coś poradzić?Justyna
Obserwuj wątek
    • Gość: bridgett Re: Problemy z napletkiem IP: *.* 20.07.02, 22:55
      Cześć,było tu już kilka watków na ten temat, poszukaj na zdrowiu m.in. pod hasłem stulejka, a także na emamie i edziecku. Mimo różnych kontrowersji pewne jest jednak, że to niedobrze, iż napletek przyrósl po tym nieszczęsnym ściąganiu na siłę przez Twojego pediatrę. Skoro pediatra już się na to zdecydowała, powinna Ci też powiedzieć, co masz z tym dalej zrobić, żeby właśnie ten napletek nie przyrósł. Teraz to już chyba trzeba ściągnąć go do końca jeszcze raz, ale idź do innego pediatry albo do chirurga, no i poproś chociaż o maść znieczulającą dla synka (emla).PozdrawiamMonikaS, która też przez to przechodziła
    • Gość: Paulina1 Re: Problemy z napletkiem IP: *.* 22.07.02, 10:17
      Witaj, Justyna!Tak jak pisała poprzedniczka - idź do specjalisty, i nie myślę tu o pediatrze, ale o chirurgu dziecięcym. Miałam ten sam problem i skończyło się odklejaniem napletka, oczywiście w znieczuleniu miejscowym. Większość lekarzy twierdzi, że nie trzeba odciągać, a potem dopiero jest problem, więc zdecydowanie rację miała położna - odciągać, ale nic na siłę!!!A swoją drogą to może temu lekarzowi, co tak ambitnie odciągał poradzić, żeby spróbował na sobie???pozdrawiam Was ciepło, Paulina :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka