Dodaj do ulubionych

katar ale jakiś dziwny

IP: *.* 04.08.02, 09:23
Moja 2 miesięczna córeczka oddychając wydaje odgłosy jakby miała katar w nosku, coś świszcze, chrząka i mam czasami wrażenie, że przeszkadza oddychać. Taki stan trwa już prawie miesiąc. W dziureczkach nosa nic nie widać, a jeśli czasami coś jest to natychmiast czyścimy. Zastosowanie gruszki też nie dało efektów. Po prostu z zewnatrz nic nie widać a jednak coś jest.Czy ktoś miał podobne obserwacje, co to może być? Czy dzieci tak mają? Czy może coś jej dolega?PozdrawiamEL
Obserwuj wątek
    • Gość: marzenna Re: katar ale jakiś dziwny IP: *.* 04.08.02, 20:42
      Nie denerwuj się, tak może być. Moje dziewczyny też to miały i moja teściowa wiecznie panikowała, że to sapka. W końcu lekarz wyjaśnił, że niemowlaczki mają mniejsze noski i przegrody nosowe stąd delikatne świszczenie. Możesz się dla świętego spokoju skonsultować z lekarzem. Pozdrawiam. Marzenna.
    • Gość: Monika_W Re: katar ale jakiś dziwny IP: *.* 04.08.02, 20:50
      oj pamietam .... :))) dlugo nie dawalo mi to spac .....rozwiazania tak naprawde jesli nic nie widac sa dwa:- po pierwsze niedojrzalosc chrzastek w krtani (i to z reguly jest to), z uplywem czasu, gdy uklad oddechowy dojrzewa odglosy zanikaja - wiem - brzmi to strasznie, prawie jak u astmatyka - ale tylko czas jest lekarstwem ...- drugie rozwiazanie - niestety znacznie gorsze ale rowniez czesto wystepujace to alergia ... sapka, "zapchany" nosek, itp. efekty dzwiekowe sa jednym z objawow ..... i to zarowno alegii pokarmowej jak i wziewnej - ktora wbrew obiegowym opiniom u takich maluchow tez wystepuje...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka