Dodaj do ulubionych

Masturbacja ?

IP: *.* 07.08.02, 12:07
WitamMam problem z córką.Wydaje mi się ,że moja pociecha się masturbuje.Ma 15 miesięcy i 3/4 dnia spędza krzyżując nóżki i napinając się.Najbardziej to widać podczas usypiania.Proszę poradźcie co z tym robić,czy iśc do lekarza,a jeśli tak to jakiego?Może któraś z was miała podobny problemZ góry dziękuję za odpowiedzikama
Obserwuj wątek
    • Gość: Padlinka Re: Masturbacja ? IP: *.* 08.08.02, 08:05
      Oj znam to! Moja mala odkryla jak miala roczek, ze mozn sobie sciskac pielusze i jest fajnie. Kladzie sie na brzuchu, rece podspod, czerwieni sie przy tym, dyszy i poci. Ale zaraz usypia. Chyba nie bardzo jest na to sposob. Mozna probowac za kazdym razem zajac dziecko czymsc innym, ale moja sie wtedy bardzo denerwowala. Psycholodzy mowia, zeby nie reagowac i ze samo przejdzie. U nas trwa juz (z przerwa) ponad pol roku. Nie chce jej stresowac ani zawstydzac, wiec na to pozwalam. Jesli bedzie to trwalo dluzej niz rok ,to pewnie zaczne sie wtedy martwic. Ze starszymi dziecmi chodzi sie w takim przypadku do psychologa. Ale dzieci sa tez ludzmi i sa to sprawy poprostu fizjologiczne. Sprobuj znalezc jej jakas ciekawa zabawe, moze nowe zabawki. Zauwaz kiedy tego nie robi np na dworzu i staraj sie tam wlasnie przebywac jak najdluzej. Wiem, ze to wstydliwe, ale musisz byc cierpliwa i chyba nie nalezy dziecka stresowac. Ja uwazam, ze jesli bede jej zwracac uwage, wsbudze w niej poczucie winy, a to nie jest tego warte. Glowa do gory! Przejdzie jej!
      • Gość: kama Re: Masturbacja ? IP: *.* 08.08.02, 08:46
        Dziękuję za słowa otuchy,trochę mnie Twoja odpowiedź uspokoiła.Mam nadzieję,że to córeczce przejdzie bo wygląga to "koszmarnie" kama
        • Gość: Padlinka Re: Masturbacja ? IP: *.* 08.08.02, 09:56
          Wiem, ze to tak wyglada. I strasznie nie lubie jak moj maz mowi ze ona sie onanizuje! To sa sprawy fizjologiczne. Szkoda, ze jestesmy tak skonstruowani, ze nawet male dzieci odczuwaja taka przyjemnosc. Ale nie wolno sie tego wstydzic, dziecko samo odkrylo taka mozliwosc a na razie jest za male, zeby mu to wytlumaczyc. Trzeba starac sie to ograniczyc, ale na pewno nie za wszelka cene. Nie wolno go stresowac.
    • ellaella01 Re: Masturbacja ? 20.05.24, 08:27
      Wiele lat temu to zamieściłaś ale ja mówię że masturbacja to coś normalnego i w każdym wieku można się maturbować
      • annamatka Re: Masturbacja ? 15.06.24, 08:35
        Potwierdzam. Orgazmy (pomimo ze nie znałam tego slowa) mialam już jako 8 latka. Raczej nie byłam jedyna na świecie z tym odkryciem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka