Dodaj do ulubionych

Błagam o pomoc!!!!!!

IP: *.* 15.08.02, 16:07
Jestem po porodzie 6mc i od tego momentu zaczał sie moj koszmar ze zdrowiem. Pojawiły mi sie krawienia z odbytu z każdym załatwieniem potrzeby.Leczyłam te objawy jak na hemoroidy które zasugerował mi chirurg,ale tydzien temu okazało sie ze ja mam szczelinę odbytu(pęknieta sluzowka)tzn ze hemoriody zostaly wykluczone.Nie dostałam żadnych leków prócz zalecenia aby robić nasiadowki z kory debu.Tyko zastanawiam sie jak ten wywar z zioł ma wtargnąć do wewnatrz skoro rana znajduje sie ok 3 cm w głąb?Moze ktoś zna inne domowe sposoby na pozbycie sie tej uprzykszajacej dolegliwosci????Będę bardzo wdzięczna za każda odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: agniesia1 Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 15.08.02, 19:02
      Nie wiem co ci doradzić ale może są jakieś maści lub czopki ,którymi mogłabyś to zaleczyć?? Zapytaj w aptece może coś ci doradzą??Zyczę szybkiego wyleczenia .Aga
      • Gość: Gabii Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 16.08.02, 06:12
        Nie wiem czy Ci pomogę ale mój syn tez ma coś takiego - tyle, ze po chirurgicznym nacieciu ropnia okołoodbytowego. Bardzo pomogła mu maść POSTERISON. Nie wiem zy to jest to ale zapytaj lekarza o tę maść.Pozdraiam- Gabi
        • Gość: ANAX Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 16.08.02, 16:59
          a może witamina ""K" ci pomoże.zasadniczą jej czynnościąjest udział w procesie krzepnięcia krwi.Jak byłam z dzieckiem w szpitalu to był tam taki chłopczyk który robił kupki z krwią.miał jakąś narośl która pękała tylko gdy robił kupkę i też dostawał tą witamine tyle że w zastrzykach.pozdrawiam Ania
          • Gość: Urszula1 Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 17.08.02, 11:32
            A ja powiem Ci tak, idź i to jak najszybciej do innego lekarza, takiego który przejmie sie Twoją sytuacją i postara Ci się pomóc.No i życzę rychłego powrotu do zdrowia!
            • Gość: Basia.Pawlik Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 17.08.02, 19:06
              Witaj,W leczeniu szczeliny odbytu stosuje się środki przeczyszczające, znieczulające miejscowo, p/zapalne.Ale to tylko działanie na tzw chwilę. Szczelinę odbytu leczy się operacyjnie. Idź do dobrego chirurga.Basia
              • Gość: agnieszkaku Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 20.08.02, 15:29
                Myślę, że nie zależnie od tego jak to się leczy ( nie wiem jak) to zanim krwawienie całkowicie nie ustąpi powinnaś wprowadzić dietę, ktora powoduje luźne stolce aby nie prowokować śluzówki odbytu do krwawienia podczas parcia.Życzę szybkiego pozbycia sie problemu i napisz co ci pomogło.
    • Gość: 1402 Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 20.08.02, 15:49
      CZEŚĆ. MIAŁAM PODOBNY PROBLEM (PĘKNIĘTA ŚLUZÓWKA) JESZCZE ZANIM ZASZŁAM W CIĄŻĘ. TO BYŁY KRWAWIENIA I OKROPNY BÓL. NA SZCZĘŚCIE ZNALAZŁAM SPECJALISTĘ W TEJ DZIEDZINIE (NIE WIEM JAK GO SIĘ FACHOWO OKREŚLA). PRZEPISAŁ MI CZOPKI I MAŚĆ, KTÓRYCH NAZWY NIESTETY JUŻ NIE PAMIĘTAM. ALE OZNACZA TO, ŻE TAKOWE ISTNIEJĄ, NIE POTRZYBA ŻADNEJ CHIRURGICZNEJ INTERWENCJI. MUSISZ KONIECZNIE DOTRZEĆ DO WŁAŚCIWEGO LEKARZA! POZDRAWIAM I ZDROWIEJ SZYBKO! WYOBRAŻAM SOBIE JAKIE TO MUSI BYĆ OKROPNE.
      • Gość: Ania28 Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 23.08.02, 15:40
        Ja też mam taki problem i to jeszcze z przed ciąży. Moja siostra też ma z tym kłopoty więc to chyba rodzinne. Najważniejsze to nie dopuścić do zaparcia, ale z środkami przeczyszczającymi trzeba uważać, bo one działaja jakoś na śluzówkę. Nie wiem dokładnie o co z tym chodzi, ale gdzieś czytałam. Jedz suszone śliwki i dużo pij. No i oczywiście idź do dobrego chirurga. Siostra miała taką szczelinę, która wciąż sie odnawiała więc musiała mieć zabieg. Nic nie bolało, bo zamrozili jej to w znieczuleniu ogólnym (nie wiem jakim, bo nie była to narkoza, ale spała kilka minut i nic nie pamięta). Doraźnie można się "ratować" czopkami propolisowymi. Jak masz jekieś pytania to napisz na priva.Pozdrawiam Ania
    • Gość: Justyna13 Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 09.09.02, 10:09
      Napisz do mnie proszę. Ja właśnie miałam to samo, co ty - pęknięcie śluzówki!!!Wiem jaki to koszmar. Powiem Ci, co ja z tym robiłam.Justyna
    • Gość: Justyna13 Dominii odpisz mi koniecznie! IP: *.* 09.09.02, 10:12
      Hej Dominii!Ja miałam ten sam problem po porodzie, pęknięcie śluzówki.Wiem, co to za koszmar.Teraz jest lepiej. Podzielę się z Tobą informacjami, co mi pomogło! Napisz, jak najszybciej!Justyna
    • Gość: Justyna13 Re: Błagam o pomoc!!!!!! IP: *.* 09.09.02, 10:26
      Acha! Zapomniałam dodać: Tylko broń Boże nie eksperymentuj i nie próbuj mieszać różnych środków!!! Wtedy jest jeszcze gorzej. Powiem Ci, co zalecił mi chirurg /dobry, a nie taki, co od razu bierze pod noże/-pomogło. Chociaż czasem mam nawroty, ale już nie w takim ostrym wydaniu. Wiem, to jest znacznie gorsze od hemoroidów.Ciekawa jestem skąd jesteś?Justyna
    • Gość: Dominii JESTEM ZDROWA:)))) IP: *.* 09.09.02, 13:46
      Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedz,jetsem juz zdrowa troche to trwalo ale bylam u dobrego chirurga i pomogl mi.Przede wszystkim dieta byla najwazniejsza zeby sie sluzowka zagoila.Ale mialam zrobiona dywulsje odbytu tzn naciagniete mialam miesnie odbytu,taka forma leczenia co spowodowalo ze miejsce urazone zaczelo sie szybciej goic.Masc, dieta,higiena moze przesadna ale bardzo wazna troche cierpliwosci i czasu i...sa efekty.Tak zartem mowiac nie wiedzialam ze mozna czerpac taka radosc z powodu bezbolesnego wyprozniaania.:))))))Dziekuje za kazdy post raz jeszcze i pozdrawiam w szczegolnosci Justynke. (Pisalam raz juz taki post w odpowiedzi ale widze ze nie doszedl,mam nadzieje ze ten sie nie zagubi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka