Dodaj do ulubionych

Rotawirusy

IP: *.* 31.08.02, 17:42
Moje dziecko(Mikołaj, 18 m-cy) był chory: biegunka, potem wysoka gorączka do 39,4; potem znowu biegunka, do tego zapalenie jamy ustnej i gardła.Prawdopodobnie zakaził się rotawirusami ale nie stwierdzono ich obecności, bo nie zrobiono badania kału w szpitalu. Czy Wasze dzieci przechodziły coś podobnego?Było podejrzenie Salmonellozy, ale byłyby to zbyt łagodne objawy jak na tę chorobę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona_P Re: Rotawirusy IP: *.* 31.08.02, 18:25
      Moi synkowie mieli rotawirusa w styczniu br. Biegunka była potworna, do tego wymioty i wysoka temperatura. Fatalnie. Wylądowaliśmy w szpitalu ze względu na odwodnienie. Mieli kroplówkę, Michałowi "przywinęło" się zapalenie ucha. Rotawirus to STRAAAASZNE świństwo :gun: Długo jeszcze bolały brzuszki...Życzę zdrówka.Iwona & :bounce: :bounce:
    • Gość: agnieszkad Re: Rotawirusy IP: *.* 03.09.02, 20:45
      Witaj,moje dzieci dwukrotnie przeszły infekcje rotawirusową i podwóją salmonellozę. O ile rotawirusy mają ciężki przebieg, ale szybko mijają ( do tygodnia) o tyle salmonelloza potrafi się ciągnąć, wcale bez ciężkiego przebiegu.Dlatego warto badać kupę jeżeli masz jakieś wątpliwości.Salmonellozy w zasadzie się nie leczy, wydala ją organizm w ciągu 0,5 roku. Wiele dzieci często ma takie kłopoty.Pozdrawiam. Życzę zdrowiaAgnieszka
    • Gość: Ufcio Re: Rotawirusy IP: *.* 04.09.02, 11:57
      Mój mały tez miał takie objawy ale po zrobieniu wszystkich badań wyszło tyle że nic mu nie jest i prawdopodobnie gdzieś mu utkwiła skórka albo coś podobnego.Bez badanie kupki i krwi trudno wykluczyć cokolwiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka