Dodaj do ulubionych

Bańki bezogniowe

IP: *.* 27.09.02, 12:31
Kochane, Czy któraś z Was stawia sama bańki dzieciom, gdy są chore? Od jakiego wieku można je stosować u dzieci? I poza tym jak to się robi? Dostałam jakiś czas temu bańki bezogniowe i chciałabym nauczyć się je stosować.W chwili obecnej chory jest mój mąż i to na nim pierwszym chciałabym wypróbować tę terapię :)Ganga
Obserwuj wątek
    • Gość: _Tosiaa_ Re: Bańki bezogniowe IP: *.* 27.09.02, 17:52
      dwa razy stosowałam bańki bezogniowe u moich dzieci .kiedy stawiałam je pierwszy raz Adusi miała dwa latka :)ale wiem że koleżanka stawiała bańki z polecenia lekarza zresztą dziecku które miało 6 miesięcy.niestety nie wiem czy młodszym dzieciom można jes stawiać.bańki stawiamy kiedy dziecko nie gorączkuje !plecki smarujemy oliwką ,przykładamy banieczkę i dciągamy powietrze.malucha z bańkami przykrywamy kocykiem na minimum 12/15 minut po zdjęciu baniek ,ja smaruję dzieci maścią rozgrzewającą Vick`a albo Pulmexemomijamy okolice kręgosłupa oraz nerek !(u małego dziecka wychodzą jakieś 4-5 baniek)zdrówka Gosia :hello:
      • Gość: ganga Re: Bańki bezogniowe IP: *.* 27.09.02, 20:47
        Dziękuję Gosiu za odpowiedź. Wyobraź sobie, ze udało mi sie też znaleść instrukcję obsługi do tych bańiek, które otrzymałam (byłam przekonana, że są bez niej). Twoje i rady i ta instrukcja wyjaśniają mi wszystko. Dziś będę testować na chorym mężu.I jeszcze pytanie z innej beczki: imię Twojej córeczki to rzeczywiście Ada czy to tylko zdrobnienie. Pytam, bo też mam Adusię :), z tym, że to tak na prawdę Adrianna. Pozdrawiam serdecznieGanga
        • Gość: _Tosiaa_ Re: Bańki bezogniowe IP: *.* 28.09.02, 08:42
          :) Moja Ada to również Adrianna :)( ale nikt tak na nią nie mówi :lol: )Jest Adą ,Adusią ,Adulinką :love: bo te Adusie to kochane dziewczynusie :)pozdrawiam i udanego "bańkowania" Gosia :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka