Dodaj do ulubionych

Bańki Centralne

30.06.16, 22:02
Spekulacyjne.;) A według niektórych mamy dziki kapitalizm.:)
biznes.onet.pl/gielda/wiadomosci/kontrakty-w-europie-wahaja-sie-banki-centralne-moga-wesprzec-rynki-finansowe/kjtqm1
Obserwuj wątek
    • br0f Re: Bańki Centralne 02.07.16, 21:21
      moj link o derywatywach zostal skasowany. unie sie moze rozleciec dzieki derywatywom
      www.huffingtonpost.com/entry/brexit-and-the-derivatives-time-bomb_us_5777ff56e4b0746f5648184e
      • felusiak1 Re: Bańki Centralne 02.07.16, 22:18
        Nie czytaj bzdur.
        derywatywy są pochodne i nie mają zadnej wartości same w sobie.
        • br0f Re: Bańki Centralne 02.07.16, 22:42
          wiem felusiak to fikcja ktora sie handluje to w tym artykule jest ciekawe to to ze ubezwlasnowolne rzady co niektore moga szukac w wyjsciu z unii jakies rozwiazanie
          • marynazmlyna Re: Bańki Centralne 02.07.16, 22:58
            br0f napisał(a):

> wiem felusiak to fikcja ktora sie handluje

To dlaczego nie wejdziesz w ta fikcje i nie zarobisz troche?
          • felusiak1 Re: Bańki Centralne 02.07.16, 23:02
            Unia nie jest winna zadłuzeniu rzadów poszczególnych członków.
            Te rzady ubezwłasnowolniły się poprzez własą działalność polegajacą głównie na zapewnianiu coraz wiekszych swiadczeń socjalnych i stwarzaniu jak najbardziej niedogodnych warunków dla businessu co owocuje brakiem wzrostu i wpływow z podatków zapewniajacych utrzymanie rozbuchanego socjalu. Są trzy wyjścia: 1. podniesienie podatków, 2. Obnizenie wydatków rzadu, 3. promowanie wzrostu gospodarczego. Wszystkie trzy opcje są nie do przyjecia dla lewej strony politycznego spektrum. Czyli bagno będzie coraz bardziej grzaskie.
            • br0f Re: Bańki Centralne 03.07.16, 04:15
              z tych 3 wyjsc tylko 1 jest mozliwe do pewnego stopnia. z drugiej strony istniejacy system jest wygodny dla pozyczajacych pozycza sie panstwom a urzedy podatkowe sciagaja kase na splaty dlugu
              • felusiak1 Re: Bańki Centralne 03.07.16, 05:58
                Urzedy podatkowe sciagają podatki od ludzi bez względu na to czy państwo jest zadłuzone czy nie. Państwo utrzymuje się z podatkow. Myślę, ze zabładziłeś.
                • br0f Re: Bańki Centralne 03.07.16, 18:51
                  zgoda tylko ze jak panstwo jest w dlugach to placi z podatkow
                  • felusiak1 Re: Bańki Centralne 03.07.16, 19:48
                    Bez znaczenia. Państwo jest w długach bo wydaje wiecej niż zbiera zatem zmuszone jest zaciagać długi. Te długi są rolowane czyli spłacane nowymi długami. What's your problem?

• kfugktru23 Re: Bańki Centralne 03.07.16, 19:56
                      Tym że w końcu kiedyś trzeb spłacić dług. Nic nie trwa wiecznie.
                      • felusiak1 Re: Bańki Centralne 03.07.16, 21:40
                        To nie jest problem. Obligacje rzadowe są spłacane at maturity czyli po 10, 20 albo 30 latach. 100 mld dolarów w 1986 roku to byłą potezna suma, 2.2% amerykańskiego GDP.
                        100 mld dzisiaj to tylko pół procenta GDP.
                        Zaraz po wojnie, w 1946 roku dług amerykańskiego rządu wynosił 118% GDP. W 1955 roku stanowił 64% GDP. Jako ciekawostkę podam, ze w 2007 dług stanowił 36% a dzisiaj wynosi 77%.
                    • br0f Re: Bańki Centralne 04.07.16, 01:18
                      nie mam z tym problemu bo jest to poza moja kontrola. tyle tylko ze jest to wygodne dla pozyczjacych.
        • marynazmlyna Re: Bańki Centralne 02.07.16, 22:55
          felusiak1 napisał:

> Nie czytaj bzdur.
          > derywatywy są pochodne i nie mają zadnej wartości same w sobie.

Nie wyglupiaj sie felusiak.

www.investopedia.com/terms/d/derivative.asp
          • felusiak1 maryna, to nie na twoją glowę 02.07.16, 23:06
            derywatywa to coś w rodzaju zakładu bazowanego na czymś nad czym zakladajacy sie nie maja kontroli.
            • marynazmlyna felusiak , to nie na twoją glowę 03.07.16, 03:09
              felusiak1 napisał:

> derywatywa to coś w rodzaju zakładu bazowanego na czymś nad czym zakladajacy si
              > e nie maja kontroli.

felusiak,ty zes zglupial do reszty.
              To jest transakcja ,ktora ma sie odbyc w przyszlosci i jedni lepiej ta przyszlosc przewiduja od innych.
              Jak idziesz kupic samochod czy TV to tez w kazdym sklepie masz inna cene i od twojego rozeznania zalezy co kupisz.
              Najpierw mowiles ze handluja powietrzem,a jak cie doksztalcilem to mowisz o braku kontroli.

A jak kupujesz akcje na gieldzie,to jaka masz pewnosc co do ceny tej akcji w przyszlosci?

Ty w swojej malej glowie wymysliles sobie,ze jak ty czegos nie rozumiesz ,to nikt tego nie rozumie,a tu masz zagwozdke,by nie masz nawet 1/10 wiadomosci ekonomicznych,ktore ja posiadam.
              Wiec licz sie ze slowami ,zanim cos glupiego pod moim adresem napiszesz.
              • felusiak1 Nie ośmieszaj się 03.07.16, 05:55
                Znowu wypociłeś bzdury. Doczytaj sobie i wtedy wróć do tematu. W tej chwili to nie na twoją głowę. A ja nie zamierzam dyskutować z ignorantem, który pisze o samochodach i telewizorach.
                w kontekście derywatyw.
            • kfugktru23 Re: maryna, to nie na twoją glowę 03.07.16, 19:59
              Przecież pochodne mają zapewniać kontrolę nad czymś nad czym nie ma kontroli.
              • felusiak1 Re: maryna, to nie na twoją glowę 03.07.16, 21:21
                Derywatywy to forma ubezpieczenia albo hedge, Mają zniwelować straty albo przynieść kolosalny zysk. Powiedzmy, ze ty nie wierzysz, ze Grecja spłaci swoje zobowiązania i kupujesz sobie default swap. Jesli grecja spłaci to nic nie zyskałeś ale jeśli nie spłaci to zarobiłeś.
    • marynazmlyna Re: Nie ośmieszaj się 03.07.16, 16:25
      alleluja-i-od-tylu napisał:

> Ta dyrewatywa to odmiana lewatywy?

Dla felusiaka ,jak najbardziej.
      • 5magna Re: Nie ośmieszaj się 04.07.16, 00:52
        Ja kupie swap ze USA nigdy nie splaci swego dlugu, chyba ze beda pieniadze wozic na taczkach. Felus mnie go sprzeda....
        • 5magna Re: Nie ośmieszaj się 04.07.16, 01:02
          research.agorafinancial.com/research/html/rgs_pennygoldv2_0516/?code=ERGSS700&n=RGS_pennygold_0516&email=hubertsz%40myway.com&a=13&o=39131&s=43122&u=1092622&l=230089&r=MC2&vid=Iyqmxw&g=0&ver=3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka