Dodaj do ulubionych

Przepuklina

IP: *.* 17.10.02, 14:40
Mój synek niedługo skończy trzy miesiące i przejdzie zabieg usuwania przepukliny pachwinowej. Wiem że dzieci dość dobrze czują się po takim zabiegu ale nie wiem jak przygotować synka do niego.Jak poradzić sobie z sześciogodzinną przerwą w jedzeniu przed zabiegiem. Karmię sztucznie(Isomil) co dwie godziny. Szymonek ma także zaparcia od pierwszego miesiąca życia, ponieważ nic na nie nie pomaga (ani leki ani domowe sposoby) lekarz twierdzi że przyczyną może być właśnie przepuklina a po zabiegu zaparcia powinny ustąpić. Doświadczone Mamy!!! Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: Przepuklina IP: *.* 17.10.02, 19:31
      Mam za sobą wielomiesięczną walkę z zaparciami u synka i zabieg usuwania przepukliny pachwinowej. Zabieg Kamil przechodził w wieku 10 miesięcy. U nas była inna kolejność, chirurg czekał, aż gastrolog poradzi sobie chociaż trochę z zaparciami. W końcu po wypróbowaniu wielu leków i diet najskuteczniejszy okazał się Duphalac. Podobno dzieci karmione mlekiem modyfikowanym często mają problemy z wypróżnianiem, nasz synek był karmiony Bebilonem od 2 miesiąca życia. Nie mam pojęcia jak poradzić sobie z dłuższą przerwą w karmieniu u takiego malucha. A musicie teraz już robić ten zabieg? Może dałoby się odczekać jeszcze chwilę. Sam zabieg był wykonany na oddziale chirurgii jednego dnia, wieczorkiem byliśmy już w domu, a na drugi dzień Kamil czuł sie swietnie. Ranka zagoiła się szybciutko. Jesli masz jakies pytania, to pytaj, sama nie wiem o czym jeszcze napisać. Pozdrawiam, Anka.
      • Gość: magdalenass Re: Przepuklina/ do Ani IP: *.* 17.10.02, 21:34
        Niestety w naszym przypadku duphalac zawiódł.A zabieg raczej powinien być zrobiony teraz, ponieważ przepuklina jest z dnia na dzień większa i jest ryzyko uwięźnięcia.Przeraża mnie różnica zdań lekarzy- każdy mówi inaczej, najczęściej sprawę zaparć bagatelizują ("wyrośnie"). Pytania pojawią się pewnie po ponownej wizycie u chirurga.Dziękuję za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka