myszkamalamyszka 28.03.23, 22:32 Hej. Szukam rodziców dzieci z wadą letalną przepukliną mózgową. Rodziców dzieci które przeżyły poród... Czy żyją nadal, czy udała się operacja? Proszę o kontakt! Urodziłam syna z taką wadą, boję się o przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenagrc1984 Re: Rodzice dzieci chorych 04.08.23, 22:04 Czesc. Urodziłam w lutym córeczke z przepukliną oponowo mozgową ( dosc sporą w potylicy) córeczka przeszla operacje usuniecia jej w 5 dobie zycia w CZD w Miedzylesiu. Niestety odrazu po operacji uaktywnilo soe wodoglowie, ktore bardzo narastało 0,5 cm na dobe w 9 dobie zycia wstawiono jej zastawkę, spuszczono rowniez nadmiar plynu dzieki czemu glowka wrocila do normalnego rozmiaru. Dzis moja córeczka ma 5 miesiecy czuje sie dobrze. Można powiedzieć, że spelnia wymogi zdrowego 5 miesiecznego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenagrc1984 Re: Rodzice dzieci chorych 04.08.23, 22:08 Zapomniałam dodać o najważniejszym aspekcie. Przepuklina u mojej córeczki zawierała fragmenty mózgowia. Tzn został usuniety worek przepuklinowy wielkosci ok 7 cm wraz z tkankami mózgowia.( usunieto jej fragment móżdzku oraz robaka). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś