Dodaj do ulubionych

Sucha skóra

IP: *.* 22.10.02, 11:29
Kochane dziewczyny, mój Olek ma bardzo suchą skóre na ramionach i klatce piersiowej, do tego stopnia, że się łuszczy. Do tej pory kąpałam go w płynie do kąpieli Nivea z oliwką, po kąpieli co jakiś czas też smarowałam go oliwką tej samej firmy. Teraz odstawiłam oliwką, bo stwierdziłam, ze to może ona tak wysusza (po posmarowaniu dziecka moje ręce właśnie robiły się suche :what: ). Smaruje go teraz kremem Oilatum, ale jeszcze nie widzę różnicy. Trochę się martwię, że to może jakaś alergia tak sie objawia :( Może spotkałyscie sie z czyms takim? Czy dzwonić do pediatry? Poradzcie, proszę. :hello: Mira.
Obserwuj wątek
    • Gość: zeta Re: Sucha skóra IP: *.* 22.10.02, 13:25
      Miałam podobny problem , mimo oliwki skóra była sucha . Przy okazji kontrolnej wizyty spytałam o to panią doktor . Przepisała mi maść robioną na zamówienie z witaminy A i E . I teraz jest ok .Pozdrawiam Renata
    • Gość: baba Re: Sucha skóra IP: *.* 22.10.02, 13:57
      Polecam do kąpieli płyn nawilżający Balneum Hermal Plus. Ja go stosowałam u Julki kiedy miała bardzo suchą i swędzącą skórę ale z tej serii są też płyny do kąpieli nawilżające ( ale nie przeciwświądowe), poleciła mi ten płyn pani doktor i naprawdę jest bardzo skuteczny.Pozdrawiam serdecznie Aga z Julią
    • Gość: plaft1 Re: Sucha skóra IP: *.* 28.10.02, 04:49
      Ja również polecam Ci Balneum Hermal. Nie tylko dla Maleństwa zresztą ;-) Rewelacja, lotiony i balsamy do ciała niech sie schowają! Po kąpieli w nim sama czuję sie jak niemowlaczek. Mojemu Malemu również polecił go pediatra, gdy już sie przestraszyłam, że to alergia. Po alergii ani śladu ;-)Jedyną wadą tego specyfiku jest to, że trochę kosztuje - coś koło 30 złotych, ale w aptece prawie ze wszystkim tak już jest.
    • Gość: agnes Re: Sucha skóra IP: *.* 28.10.02, 20:13
      Cześć.Możesz jeszcze wlewać do kąpieli emulsję Oilatum, mnie to poleciła lekarka przy zmianach skórnych wynikłych z alergii pokarmowej. Poza tym dobry jest zwykły krochmal (z mąki ziemniaczanej). Znakomitym kremem, polecanym przez lekarkę - pediatrę na tę skórę ze zmianami jest krem Cutibaza (bez recepty), dodatkowo ten krem poleciła mi też lekarka - dermatolog na moją suchą, wrażliwą skórę ze zmianami naczyniowymi (jako niealergizujący i niepodrażniający).Pozdrawiam.jaga
    • Gość: AnetaLelonek Re: Sucha skóra IP: *.* 29.10.02, 08:26
      Hej nie mozesz tego lekceważyc- to moze być alergia!!. Córeczka Julka (2,5 m-ca) miała identyczny problem- najgorsze były u niej raczki :-( okazało sie ze ma alergie na mleko krowie- no i jestem na diecie bezmlecznej- wyeliminowałam tez wszelkie kosmetyki- do buzi używalismy nivea a oliwki bambino- uzywamy serii Oilatum i po 2 tyg regularnego stosowania i scisłej diety Julka ma wreszcie śliczna skórkę papa
    • Gość: goskax Re: Sucha skóra IP: *.* 29.10.02, 12:36
      Kiedys pani w aptece "uświadomiła" mnie,że oliwka wbrew pozorom może wysuszać skórę. Od tej pory stosuję kremy lub balsamy i jest OK. Podobnie jak mamy "wyżej" tez polecam serie Hermal Balneum.
    • Gość: Anuk Re: Sucha skóra IP: *.* 30.10.02, 10:11
      Balneum Hermal Plus bez dwóch zdań. Rewelacyjny płyn do kąpieli i szybko widać poprawę. Ze smarowania kremem nie rezygnuj. Połącz oba te środki i powinno być dużo lepiej.ANUK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka