Dodaj do ulubionych

pogryzione piersi

IP: *.* 23.10.02, 12:15
Szukam sposobu na wyleczenie pogryzionej piersi. Nie popękanej brodawki, lecz prawdziwego ugryzienia przez Makego Kanibla. Sztuczny sutek odpada, moze jakaś maść albo okład. Poooomocy!!!! Kanibal ma rok i nie zna butelki, nie ma więc szansy na przeczekanie do zagojenia. Czekam .......Karmiąca z oporem - Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: Olunia Re: pogryzione piersi IP: *.* 25.10.02, 21:29
      Ja na bardzo mocno popękane (nie pogryzione) brodawki stosowałam fiolet na wodzie, bardzo mi pomógł. Poleciła mi go położna, odwiedzjaca nas po porodzie. Przez ten czas stosowałam kapturki żeby brodawki mogły się zagoić. Musisz z tym uważać przy karmieniu bo fiolet jest gorzki, ja go zmywałam przed karmieniem i stosowałam na noc kiedy mały robił sobie troszkę dłuższą przewę w jedzieniu.Pozdrawiam!!!Ola
    • Gość: olg1 Re: pogryzione piersi IP: *.* 27.10.02, 23:50
      Obawiam sie, że nie da rady zagoić rany bez zastosowania kapturka. Tylko wtedy skóra będzie chroniona przed podrażnieniem. Spróbuj kapturków silikonowych Avent. Są bardzo dobre. Stosowałam je zarówno przy pierwszej córce jak i ostatnio przy drugiej. Pierwsza jadła tylko piersi, o butelce nie mogło być mowy, ale mus to mus i zaakceptowała czasową zmianę na silikon. Gdy oda ci się chronić pierś kapturkiem zastosuj maść Bepanten. Po kilku dniach rana się zagoi.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka