Dodaj do ulubionych

spocone stópki

IP: *.* 08.11.02, 22:03
Mój synek (17 mies) bardzo często ma spocone stópki nie zależnie czy jest mu gorąco czy nie. Czasami ma zimne stopy a skarpetki też są wilgotne. Problem nie pojawił się teraz, trwa to od czasu kiedy Kajtek skończył 4 tygodnie. Lekarze mówią, że "taki jego urok". Ciekawa jestem czy któraś z Was ma podobny problem i jak sobie z tym radzicie (oprócz częstego zmieniania skarpetek)PozdrawiamBeata
Obserwuj wątek
    • Gość: lsawic Re: spocone stópki IP: *.* 13.11.02, 14:21
      Hej,mój prawie 14-sto miesięczny synek ma dokładnie ten sam problem. Spocone stópki.robiliśmy mu juz badania na poziom potasu i fosforu we krwi ale nie wykazał zadnych nieprawidłowości. Zatem jak mówi Twoja i moja p.doktor: "taki jego urok" a moja dodaje jeszcze: "przecież to facet a każdemu facetowi się nogi pocą". Ja narazie nic z tym nie robię, jeszcze poczekam.Ale jeśli znasz jakieś sposoby to chętnie coś wypróbuję.Pozdrawiam, Luiza
      • Gość: MichałaMama Re: spocone stópki IP: *.* 28.11.02, 13:58
        Cześć!Szukałam podobnego tematu, mój syn ma 20 miesięcy i też stopy mocno spocone. Nosi dobre buty ale to na nic nie wpływa. Ostatno zauwazyłam między paluszkami otarcia i ranki. Czy to może być grzybica? Nie wiem czy iść z nim do dermatologa, troche sie boję, że podłapie coś innego bo trudno go upilnować a wszędzie wejdzie. A potem jeszcze łapki do buzi bo ida piątki.Czy stosujecie jakieś zasypki, kremy?Sama nie wiem co robić.Aknieszka
    • Gość: AśkamamaWiki Re: spocone stópki IP: *.* 28.11.02, 21:15
      Cześć Beata!Tu mama rówieśnicy Twojego Kajtka (chyba dobrze Cię zidentyfikowałam?). Z tego co widzę to oprócz daty urodzenia łączy nasze pociechy coraz więcej, bo Wiki mimo, że to nie facet też ma b. często spocone stopy i wilgotne skarpety. Teraz już trochę mniej, bo zmieniłyśmy kapcie, ale w takich z gumową podeszwą LEMIGO było wręcz tragicznie. Ja zrzucam to właśnie na karb złych kapci, bo teraz jest znacznie lepiej, choć nie idealnie. Z drugiej strony dziecko prawie w ogóle nie siedzi tylko non stop chodzi, biega więc chyba każdemu spociłyby się stopy. Córka mojej koleżanki, 2 m-ce młodsza od Wiki też ma taki problem, więc nie jest to chyba powód do zmartwień.Mam nadzieję, że dostałaś mojego maila?!Pozdrawiam, Aśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka