Gość: magdasmorag
IP: *.*
09.12.02, 10:12
Ponieważ jestem świeżo upieczoną mamą i od niedawna na forum pozwolę sobie zadać parę pytań. Moja Martynka urodziła się 4 listopada, także dziś kończy 5 tygodni.1. od kilku dni ma ciemieniuchę, smaruję Jej główkę oliwką, wyczesuję miękką szczotką i myję codziennie łepek, czy coś jeszcze można zrobić, żeby szybciej pozbyć się tych łusek?2. wczoraj i dziś, zwłaszcza w nocy strasznie się pręży jakby nie mogła zrobić kupy, a karmię Ją piersią. Pręży się do tego stopnia, aż się wybudza. Próbowałam Ją kłaść na brzuszku – niby trochę lepiej. Może ja coś powinnam jeść, żeby Jej się łatwiej załatwiało?3. na buziuni pojawiły się parę dni temu drobniutkie krosteczki, prawie niewidoczne, ale jak się dotknie policzka, to czuć takie jakby szorstkie. Pomyślałam, że to od jedzenia, z tym że prócz soku marchwiowo – bananowego niczego nowego nie jadłam, ani nie piłam. Mimo to odstawiłam wszystko co podejrzane i krosteczki się zmniejszyły. Czy to mogło być od tego banana? I czy czymś się smaruje takie wypryski?To na razie tyle pytań. Pozdrawiam – Magda z Martynką