Dodaj do ulubionych

co na katarek?

IP: *.* 09.12.02, 20:58
Jakie znacie najlepsze środki na katar dla prawie 6-miesięcznego bobasa?Poradźcie nam coś.Ewa + mały Kubuś
Obserwuj wątek
    • Gość: AnetaLelonek Re: co na katarek? IP: *.* 10.12.02, 00:18
      Ja stosuje STERIMAR sól a raczej wodę morską w sprayu, dodatkowo nacieram tez Pulmex baby klatke piersiową- ma zapach eukaliptusa i pomaga w oddychaniu :)
    • Gość: granna Re: co na katarek? IP: *.* 11.12.02, 08:06
      HejJa stosowałam Cinibaris firmy Dagomed i taki spray do noska Euphorbium ... (nie pamiętam dalej), w aptekach na pewno wiedzą.Pozdrawiam granna
      • Gość: Iwona_P Re: co na katarek? IP: *.* 11.12.02, 11:20
        Sól fizjologiczna (może być Miwana w sprayu, albo zwykła), często czyścić nosek, Pulmex, albo Olbas do "wąchania", tylko ostrożnie, bo mogą uczulać. Czasem działa też homeopatyczna Coryzalia- potłuc tabletkę i podawać w łyżeczce wody co godzinę do ustąpienia objawów.Pzwiwona i :bounce: :bounce:
      • Gość: IlonaD Re: co na katarek? IP: *.* 11.12.02, 11:21
        Cześć,ja co dwie,trzy godziny ściągam synkowi gruszką wydzielinę z noska(nie wolno dopuścić do zastoju,bo moze to powodować różne powikłania wychodzące po ok. tygodniu),po czym wkraplam Sterimar,a jak nie mam to sól fizjologiczną(jest tańsza)pojemniczek starcza mi na dwa razy.Rano i na wieczór,ale tylko przez 3 dni,wkraplam Resoxym 0,01% (to samo co Nasivin,ale chyba trochę tańsze,mniej reklamowane).Teraz też walczymy z katarkiem,mój synek ma 13 i pół m-cai na potęgę idą mu ząbki a przy tym,za każdym razem pojawia się katar i kaszel.Trzymaj się Ilona.
    • Gość: undp Re: co na katarek?-sposób etnograficzny IP: *.* 11.12.02, 23:38
      dorzucę odkrytą w terenie "nie inwazyją" metodę, która przynajmniej w przypadku mojego Smyka była skuteczna: robiłam mu inhalacje nad parą z gotujacych się zmiemniaków. Jewka
    • Gość: toska Re: co na katarek? IP: *.* 13.12.02, 00:11
      Polecam Nasivin dla noworodków ale nie bezpośrednio zakraplać tylko zmoczyć kroplami gałganek z waty i pędzlować. Noc przespana :)
    • Gość: Julia_001 pilnuj zatok IP: *.* 19.12.02, 14:37
      Dla malucha najepszy jest Solnasin - specjalna sol fizjologiczna do nosa. Dbaj o droznosc i pilnuj by gesta ropna wydz. nie zatykala noska. W razie utrzymujacego sie ponad tydzien kataru ( a szczegolnie jak czesto sie nawraca) zbadaj zatoki u laryngologa. Moje dziecko to przechodzilo i wiem ze katar moze byc grozny.PZDRV
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka