Dodaj do ulubionych

Zgrzytanie

IP: *.* 03.01.03, 23:36
Cześć dziewczyny.Mam problem z moją 16 miesięczną córeczką. Otóż zdarza się, że przeraźliwie i bardzo głośno zgrzyta ząbkami, a ma ich dopiero 8. Boję się, żeby nie zniszczyła sobie tych, które ma, a poza tym jak to słyszę to skóra na grzbiecie mi cierpnie. Ja sama w młodości dosyć odległej zgrzytałam i pamiętam to dobrze, mogłam być wtedy w wieku szkolnym, ale przecież zgrzytanie nie jest chyba zakodowane genetycznie??? Napiszcie, czy spotkałyście się z czymś takim i czy to coś oznacza i w końcu, co z tym robić???Pozdrawiam noworocznie wszystkie mamy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: żona Re: Zgrzytanie IP: *.* 04.01.03, 00:13
      Mój prawie 2-letni syn traktuje zgrzytanie zębami jako świetną zabawę i nie mogę go tego oduczyć chociaż z trwogą myslę o wpływie tego zwyczaju na stan jego zębów. Staram się nie zwracać na to uwagi licząc że mu to przejdzie. danka
      • Gość: lili Re: Zgrzytanie IP: *.* 11.01.03, 11:29
        Danka :)Kacper (18 miescy i 16 zębów) zachowuje się dokładnie jak Twój synek. Jeśli zwracam mu uwagę to on ma jeszcze większą frajdę z tego :) , więc udaję, że nie widzę i nie słyszępozdrówkaDorota
    • Gość: Ignacy Re: Zgrzytanie IP: *.* 04.01.03, 19:34
      Witam :)Ignacy, który skończył niedawno 2 latka zgrzytał ząbkami w momentach, gdy wyrzynały mu się inne ząbki. Teraz czasem też zdarzy mu się zgrzytać - zaczynają wychodzić piątki :(.Pozdrowienia Alex
    • Gość: dś Re: Zgrzytanie IP: *.* 05.01.03, 20:17
      Mam pytanie, czy ona zgrzyta zębami przez sen? Jeżeli tak to idź do pediatry i poproś o tabletki na odrobaczenie. Zgrzytanie zębami (przez sen), zazwyczaj jest objawem robaków.Pozdrawiam Joel
      • Gość: anetta1 Re: Zgrzytanie IP: *.* 09.01.03, 19:39
        Dzięki za uwagi.Dziecko na szczęście nie zgrzyta przez sen. A w dzień podczas tego zgrzytania jakby się tym upajała,wygląda na to, że nie robi tego bezwiednie.pozdrawiam - Aneta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka