Dodaj do ulubionych

Wymioty od 4 rano!!! - jaka dieta?

IP: *.* 04.01.03, 09:50
Dziewczyny!Gaba obudziła się o 4 i zwymiotowała. Potem co jakiś czas przebudzała się i znowu to samo. Wymiotowała już żółcią. Rano wypiła butelkę herbatki niesłodzonej i zaraz ją zwróciła. Nie wiem, co powinnam jej podać, co powinna jeść i pić. Wyglądą na to, że coś przykleiło jej się do żołądka, bo to raczej nie wirus - nie boli ją brzuszek i nie ma temperatury.Czekam na rady!Magda :jap:
Obserwuj wątek
    • Gość: Mustela Re: Wymioty od 4 rano!!! - jaka dieta? IP: *.* 04.01.03, 22:15
      cześć!U mojego Mateusza też tak się zaczęło. Wymioty, ktore trwały prawie półtora dnia.Kiedy myślałam ,że najgorsze za nami zaczęła sie biegunka.Mój mały tydzien wychodził z tego"wirusa"?.Gorączki też nie miał. Przy wymiotach podawalam mu tylko wodę do picia i "cycusia".Zreszta nic wiecej nie chciał.Wiem tylko ,ze nie powinno się dawać napojów słodkich i żadnych soków.Miałam równiez "w pogotowiu" Gastrolit, na wypadek gdyby wymioty były bardzo silne.Mam nadzieję ,że mała ma sie już lepiej, i najlepszą dietaw takich przypadkach jest po prostu brak jedzenia i dużo dużo picia(nawet na siłe)ale nie zaraz po zwymiotowaniu. Organizm musi się troszkę uspokoić i podawaj to w bardzo małych a czestych ilosciach.Pozdrawiam
      • Gość: lea Re: Wymioty od 4 rano!!! - jaka dieta? IP: *.* 04.01.03, 23:39
        Mgduśpoj Gabę czarną mocną herbatą, można z odrobiną cukru ( cukier posila organizm ) jeśc tylko czerstwe pieczywo.mam nadzieję ,ze to nie rota wirussad trzymam paluszki za Gabulkę i zdrówka życzę !!!:love: lea
        • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Wymioty od 4 rano!!! - jaka dieta? - dzięki!!! IP: *.* 05.01.03, 08:23
          Dziękuję serdecznie :jap:.Jak pisałam w późniejszym poście - przeszły wymioty a pojawiła się biegunka. Wczoraj dwa razy, noc spokojnie a rano ponownie, ale kupka była już bardziej zwarta. Pije chętnie i żywa jest jak zwykle. Czekam, żeby przeszło. Potrafię martwić się nawet temperaturą przy ząbkowaniu, chociaż to normalny objaw :(. Magda :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka