Dodaj do ulubionych

Nieświeży oddech

IP: *.* 16.02.03, 12:03
2 latek ma straszny zapach z ust. Szczególnie intensywny po spaniu lub jeśli długo nic nie je. Nawet po bardzo dokładnym wymyciu zębów rano budzi się z potwornym odorem. Czy spotkałyście się z czymś takim ? Co z tym robic ?Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: MałgośkaR Re: Nieświeży oddech IP: *.* 16.02.03, 18:30
      Mogą być dwie przyczyny.Pierwsza, dziecka ma niegrożne "problemy" z układem pokarmowym. Wtedy zwiększenie ilości wypijanych płynów powinno pomóc, np: herbatka miętowa, rumiankowa.Drugi to może u dziecka rozwijać się jakaś infekcja, zapalenie w gardle. Ale wtedy dołączyłyby inne objawy.Nic innego nie przychodzi mi do głowy.Pozdrawiam. Gosia :hello:
    • Gość: leptir Re: Nieświeży oddech IP: *.* 16.02.03, 21:21
      A ja ostatnio zauważyłam u mojego synka oddech o zapachu zepsutej wody (np po kwiatach) Co to może być? Synek ma 11 miesięcy. Ola
    • Gość: granna Re: Nieświeży oddech IP: *.* 17.02.03, 08:51
      HejW którymś z numerów Dziecka w ciągu ostatniego półrocza było coś o brzydkim zapachu, ale dokładnie nie pamiętam wszystkiego, więc koniecznie poszukaj, bo było tam coś o zaburzeniach przemiany cukrów.Pagranna
    • Gość: Józik Re: Nieświeży oddech IP: *.* 17.02.03, 08:53
      Witam Mojemu Jasiowi też brzydko pachniało z buzi i okazało się, że Jasio ma lamblie :cry:. Proponuję zrobić test immunoenzymatyczny wykrywający tego pasożyta. Pozdrawiam :hello: Justyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka