IP: *.* 07.03.03, 22:42
Moj 6 miesieczny synek ma ogromne problemy z wyproznianiem sie. Wlassciwie robi kupki tylko raz na tydzien i to po zastosowaniu czopka glicerynowego. A jest tego tyle, ze nie wiem gdzie on to miesci. Przy tym bardzo sie meczy i placze a nawet krwawi. Probowalam juz dawac wode na czczo, rozne soki i nic nie pomaga. Karmiony jest nutramigenem. Co mam robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marina Re: zaparcia IP: *.* 08.03.03, 08:18
      poszukaj niedawno bl tu taki watek.M
    • Gość: Joel Re: zaparcia IP: *.* 08.03.03, 15:34
      Może powinnaś poradzić się lekarza co zrobić, tym bardziej, że krwawi i bardzo się męczy. Przyczyną może być nutramigen, może trzeba zmienić go na inne mleko albo sprawdzić czy nie jest uczulony na jakieś inne pokarmy, które do tej pory mu podawałaś, czy podajesz. Pytanie, dlaczego pije nutramigen? Jeżeli jest alergikiem na białko mleka krowiego to i może na inne produkty.PozdrawiamJoel
    • Gość: iggs Re: zaparcia IP: *.* 08.03.03, 21:48
      Jeśli podajesz maluszkowi inne pokarmy niż mleko, to możesz spróbować dać dynię(np.Gerber),buraczka. A tak w ogóle, to czopki nie rozlużnią kupki, dają tylko poślizg. Można podać dziecku laktulozę, ale lepiej iść z tym do lekarza, bo nie wiem czy Twoja dzidzia nie jest za mała, no i lekarz ustali odpowiednie dawki. A do tego krew to niepokojący objaw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka