Dodaj do ulubionych

Theospirex dla 3latka?

21.12.06, 18:41
Witam, chciałam zapytać czy któraś z Was podawała ten lek tak małemu dziecku (w ulotce od 5 r.ż.). Mały ma co noc atak mokrego kaszlu i tak od dwóch tygodni. Dodatkowo dostał też Diphergan, ale właśnie poczytałam o nim na forum i nie wiem czy się zdecyduję...
Do tej pory brał Clemastin i Eurespal, niestety bez większych rezultatów.
Obserwuj wątek
    • olamad Re: Theospirex dla 3latka? 21.12.06, 20:11
      Moje dziecie miało przepisany Theospirex właśnie ok. 3 rż - ale tylko na 3 dni.
      Też sie zdziwiłam, gdy przeczytałam ulotkę.
    • olka_gd Theospirex-do olamad 25.12.06, 00:31
      A możesz mi napisać, czy zadziałał- jak było po tych trzech dniach i dlaczego był przepisany?
      POzdrawiam.
      • olamad Re: Theospirex-do olamad 25.12.06, 16:22
        Przyznam szczerze, że niebardzo pamiętam.
        W tym wieku u mojej córki pojawiły się częste infekcje oskrzelowe z
        nieprzemijającym kaszlem. Jeśli mnie pamieć nie myli, to właśnie była jedna z
        pierwszych takich infekcji, podczas której Ula dostawała antybiotyk przez ok.
        20 dni (bo nie było poprawy) i gdzieś w miedzy czasie został właczony ten
        Theospirex. Raczej nie zadziałał, bo potem dostałyśmy skierowanie alergologa,
        który stwierdził, ze te wszystkie choroby mają podłoże alergiczne, i w tej
        chwili Ula jest leczona na astmę.
    • olka_gd Re: Theospirex dla 3latka? 25.12.06, 22:47
      Dzięki Olu,
      ja niestety też podejrzewam alergię, choć te infekcje u nas sa wlasciwie tylko jesienią- w kazdym razie do alergologa tez sie wybieramy.
      A tak w ogole, pozdrowienia dla koleżanki Marcóweczki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka