Dodaj do ulubionych

ślady krwi w kupce

IP: *.* 21.03.03, 00:26
U mojej 3,5 miesięcznej Adusi zobaczyłam dzisiaj ślady krwi w kupce! Jej samopoczucie nie wskazuje na chorobę. Czy miałyście podobny problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: kmartyka Re: ślady krwi w kupce IP: *.* 21.03.03, 10:14
      Po pierwsze bez paniki idź do lekarza.Przyczyny mogą być różne , a u dzieci karmionych piersia nawet może nie byc przyczyny. Lekarz pewnie zleci badanie kału. Mój 8 m synek też miał raz krew w kupie. Ale on wtedy przestawiany był z piersi na Isomil i Nutramigen. Ponieważ badanie wyszło dobrze, lekarz uznał to za objaw alergiczny ( niezbyt dobrze tolerował te preparaty ). Ale do lekarza musisz się zgłosic. Pozdrowienia i szybkiego wyjasnienia przyczyny. Kasia
    • Gość: JoannaKw Re: ślady krwi w kupce IP: *.* 22.03.03, 22:09
      Mój mały ma 2,5 miesiąca i tez miał ślady krwi, ale wówczas miał katar, i wyciągałam gruszką, miał podrażniony nosek, i dośc długo ten katar, także przyczyna była w tym bo nawet katarek z noska był ze śladami krwi. Najlepiej jest to przebadać. Przyczyny moga być różne. Głowa do góry. Pozdrawiam :)
    • Gość: MMagda Re: ślady krwi w kupce IP: *.* 24.03.03, 11:16
      Prawdopodobnie nic się nie dzieje. Moja córeczka też miała pasemka krwi w kupce. Prawdopodobnie był to objaw alergii albo tego, że się bardzo napinała robiąc kupkę. Powiedz o tym pediatrze i nie matrw się.
    • Gość: bulion Re: ślady krwi w kupce IP: *.* 24.03.03, 13:51
      Witaj Asiu. Moja 3-miesięczna córeczka również miewa ten sam problem. Czsami w jej kupce widuję krew. Są to naprawde śladowe ilości. Często natomiast pojawia się śluz. Muszę ci powiedzieć, że córcia naprawdę jest zdrowa, wesoła, pogodna i zdecydowanie nie wygląda na chorą. Podejrzewam, że jest to wina alergii pokarmowej, o czym dodatkowo świadczy śluz. /krewka również/ Natomiast krew w kupce /o czym poprzez drogę e-mailową poinformował mnie pediatra neonatolog /może być przyczyną wielu innych schorzeń mniej lub bardziej poważnych/ Mój pediatra natomiast zalecił przez 2 tygodnie podawanie malutkiej leku, który nazywa się TRILAC /rozpuszczam w moim mleczku/. Jeśli krewka zniknie, to nie ma się czym martwić, jeśli nie, to nakazał pokazać ją chirurgowi dziecięcemu. Narazie po tygodniu stosowania jest ok, aczkolwiek śluzik czasami jest. Czasami moja malutka przy zrobieniu kupki napina się i pręży, więc może ta krewka również stąd. Nie wiem. Radzę, żebyś również skonsultowała z pediatrą, a może naprawdę wczaeśniej spróbuj podać jej Trilac /to jest coś na wyrównanie flory bakteryjnej w jelitkach/ Pozdrawiam, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i do usłyszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka