Dodaj do ulubionych

Cos o hamoroidach?!

IP: *.* 31.03.03, 18:45
Bardzo prosze o napisanie cos o hemoroidach.Bardzo mnie interesuje jakie sa najpierwsze objawy tej choroby i co trzeba z tym robic.?Wiem ze wiele ludzi to ma ale ja nie mam i tak kogo zapytac osobiscie.Prosze o odpowiedz,bo nie wiem czy wlasnie mnie to dopadlo?Z gory dziekuje!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ula1 Re: Cos o hamoroidach?! IP: *.* 01.04.03, 08:56
      WitamDopadła mnie ta nieprzyjemna dolegliwość gdy byłam w ciąży. Dziecko uciskało na żyłę i stało się. U mnie najpierw pojawiło się pieczenie i lekkie krwawienie podczas wypróżniania. Myślałam, że to przejdzie, starałam się pić dużo wody, jeść śliwki suszone, żeby rozluźnic stolec. Niestety nie pomogło i po pewnym czasie pojawił się guzek w okolicy odbytu. Bolało tak, że nie mogłam chodzić, bo ocierała bielizna. Próbowałam Procto Glyvenol, ale nic to nie dało. Na szczęście córka postanowiła się urodzić i trochę mi pomóc. Po porodzie i dojściu do siebie kupiłam sobie w aptece Hemorectal (tani i polski) i zaczęłam stosować. Zaczęło pomagać, ale najlepszy efekt pojawił się jak zaczęłyśmy spacerki. Im były dłuższe, tym mniejszy był guzek. W tej chwili nie ma problemu, ale wymagało to trochę cierpliwości w leczeniu. Kurację należy zacząć już przy pierwszych objawach (pieczenie, krew na papierze), nie czekać do guzka. Jednak zawsze trzeba skonsultować się z ginekologiem jeśli jestś w ciąży albo pediatrą jeśli karmisz piersią maleństwo- nie każdy środek można stosować. Pozdrawiam i życzę zdrowia
    • Gość: Katarzyna29 Re: Cos o hamoroidach?! IP: *.* 01.04.03, 15:10
      Mnie dopadło chyba pod koniec ciąży, ale zaniedbałam. Troszkę czasem zakrwawiłam papier toaletowy. A po porodzie niestety zrobiło się gorzej, zaczęło bardzo swędzieć i pojawił się wyczuwalny pod palcami koraliczek. Używałam hemorectalu, swędzenie zniknęło ale kuleczka wciąż tam jest. Mama - lekarz, cierpiąca na tę samą przypadłość powiedziała mi, że kuleczka może już nie zniknąć. Pozdrawiam. Kasia
    • Gość: Violunia Re: Cos o hamoroidach?! IP: *.* 01.04.03, 22:18
      Objawy bardzo dokladnie opisala Ula1, wiec powiem jak ja wyleczylam ta dolegliwosc. Bralam i biore(dla profilaktyki) homeopatyczne krople z kasztanowca-Aesculus Hippocastanumn, natomiast domiejscowo smarowalam mascia tez z kasztanowca. Trzeba troche cierpliwosci ale na prawde pomaga. Oczywiscie bardzo wazna jest dieta(bogata w blonnik), trzeba duzo pic(najlepiej wody naturalnej) i ruch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka