Dodaj do ulubionych

Duży problem z kablem,Bardzo proszę o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:02
Dlaczego Windows wykrywa mi Usb data cable w innych urządzeniach a nie w
portach COM i USB(chociaż przy instalacji zrobiłem wszystko jak należy)?Co
mam zrobić?

Bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • speedone Re: Duży problem z kablem,Bardzo proszę o pomoc 02.09.05, 23:36
      no to zrob to tak wejdz Start ==> moj komputer prawy przycisk myszy i
      wlasciwosci ==>> sprzet wejdz i menedzier urzadzen i bedzie taka zakladka Porty
      COM i LPT i znajdz (com3) i kliknij dwa razy i wesz tam Aktualizuj sterowniki
      wloz plyte ze sterownikami i kliknij dalej i wybierz zeby wybral z oklesloniej
      lokalizacji i wez tam uzglednij te..... i wybierz tylko plyte i dalej

ale najpierw wloz kabel

moze teraz Ci sie uda
      • Gość: Potrzebujący pomoc Re: Duży problem z kablem,Bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 10:07
        U mnie nie wyświetla Portu COM3 tylko COM1 i COM2,a co do tych portów to
        próbowałem już tego co napisałeś,ale dzięku za pomoc:-)
        • speedone Re: Duży problem z kablem,Bardzo proszę o pomoc 03.09.05, 15:01
          Windows XP:

1. Jeśli nie mamy wcześniej zainstalowanego kabla wtykamy kabel USB do portu
          USB.
          2. XP powinien wykryć nowe urządzenie i uruchomić kreatora znajdowania sprzętu.
          3. Wkładamy do napędu CD/DVD płytkę ze sterownikami, którą otrzymaliśmy razem z
          kablem poczym klikamy w kreatorze znajdowania sprzętu „Zainstaluj
          oprogramowanie automatycznie” > dalej”
          4. Wyskoczy nam komunikat , że sterowniki są nie podpisane cyfrowo i
          klikamy „mimo to kontynuuj”
          5. Wyskoczy nam „dymek” z informacją, że sprzęt został pomyślnie zainstalowany.

Na tym kończy się instalacja kabla ,żadna dodatkowa konfiguracja z poziomu
          menedżera urządzeń jest nie potrzebna oprócz sprawdzenia jakiego portu COM
          używa nasz kabelek (domyślnie jest to COM3) - jeśli nie jesteś pewny/pewna to
          przejdź do „Menedżera urządzeń” następnie „Porty Com i Ltp” i sprawdź pod
          jakim COM-em znajduje się nasz kabel USB.

Kabel pod port com :
          Ustawiamy w opcjach programu odpowiedni port com 1 lub 2 tak jak jest
          podłączony kabel a prędkość ustawiamy od 9600 i możemy ją zwiększać aż
          przestanie się łączyć.
          • Gość: Potrzebujący pomoc Re: Duży problem z kablem,Bardzo proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:38
            Próbowałem już tego sposobu i gdy włączam do gniazda kabel USB system wykrywa
            mi usb data cable i włącza się kreator aktualizacji sprzętu,wybieram sterownik
            z płytki a system go nie znajduje:-(Tak samo próbowałem już innymi sposobami a
            System dalej wykrywa mi usb data cable w zakładce innych urządzeń,

ale chociaż
            Dzięki za Pomoc:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka