28.12.06, 22:12
Czy ktos z Was moze potwierdzic, ze uslyszal od kardiologa cos niedobrego na temat eurespalu?
Czestoskurcz, przyspieszenie akcji serca to skutki uboczne, z zaznaczeniem ze wystepuja bardzo
rzadko. Pediatra nam zawsze przepisuje, ale kilka razy w nocy maly sie budzi z mocnym placzem.
Monika
Obserwuj wątek
    • aska762 Re: eurespal 28.12.06, 22:41
      Tak potwierdzam.
      Wada serca jest przeciwskazaniem do brania Eurespalu. A zaburzenia rytmu na 100%.
      Wiem, że leki typu Aerius, Zyrtec (leki przeciwhistaminowe, przeciwzaplane) również powinny być podawane z dużą ostrożnością u dzieci z zaburzeniami rytmu. Również Letrox (ale to na niedoczynnośc tarczycy) może powodować zaburzenia rytmu serca.
      Warto ZAWSZE DOKŁADNIE czytać ulotkę i dzownić do prowadzącego kardiologa przed podaniem nowego leku.
      Pozdrawiam,
    • alrada Re: eurespal 28.12.06, 23:12
      Pamietam ten wątek z zeszłego roku bo byłam zaskoczona. Nasz pediatra
      przepisywał nam ten lek namiętnie tyle, ze wówczas jeszzce nie wiedzielismy nic
      o wadzie serca, choc właśnie to pani dr powinna usłyszeć te szmery sad(

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24429&w=29610883&a=30343707
      • m.musur Re: eurespal 29.12.06, 00:39
        Dziękuję za informację.Filip też kilkukrotnie dostawał ten syrop.Na szczęście
        nic się nie działo, ale teraz trochę się boję, czy mu nie zaszkodziłam.
        Pozdrawiam
        Monika mama Filipka i Majeczki
    • agamista Re: eurespal 29.12.06, 16:59
      Nam eurespal przepisał lekarz chociaż wiedział że dziecko ma wadę serca i jest
      przed operacją. Było to na prywatnej wizycie kiedy nasz lekarz nie przyjmował w
      ośrodku. Dopiero na forum dowiedziałam się że może szkodzi. Kardiologa jeszcze
      nie pytałam, ale muszę spytam.
      Pozdrawiam. Aga mama Kubulinki.
      • gonis1 Re: eurespal 29.12.06, 19:54
        w ulotce Eurespalu jest napisane, że działaniem niepożądanym może być
        pzyspieszenie czynności serca, ale rzadko. przedawkowanie leku powoduje m in.
        tachykardię.
        pozdrawiam Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka