Dodaj do ulubionych

2,5 latek u dentysty-był ktoś

29.12.06, 14:28
W jaki sposób odbywa sie wizyta u 2,5 latka.Mój synek ma 4 plamki na
ząbkach,ale za każdym razem jak idzie do lekarza płacze,niewiem jak go
zaprowadzic do dentysty,w jaki sposób dentyska ma mu naprawić ząbki.Był ktoś
już u dentysty z takim małym szkrabem
Obserwuj wątek
    • justynaz2010 Re: 2,5 latek u dentysty-był ktoś 29.12.06, 19:44
      Znajoma byla z 3-letnim synkiem. Dentystka powiedziala jej ze to juz
      odpowiednia pora na wizyte. Maly jest ogolnie ruchliwy i nie lubi obcych
      (zawsze ucieka i chowa sie za mama), jednak dentystka miala super podejscie i
      maly o dziwo dal sie w spokoju zbadac. Podziwial jej "sprzet" do badania i
      smial sie bo lekarka pokazala mu jak fotel sie podwyzsza i obniza smile Jednak u
      nich byla ta roznica ze jego zabki byly zdrowe. Idz do lekarki ktora ma
      podejscie i do ktorej masz zaufanie. Pozdrawiam smile
      • alin9 Re: 2,5 latek u dentysty-był ktoś 29.12.06, 20:02
        Poprzedniczka ma rację.Grunt to dentysta z podejściem.Moje dzieci zaczynały w
        wieku trzech lat i jest ok.pozdrawiam.
        • magdamroziuk Re: 2,5 latek u dentysty-był ktoś 29.12.06, 20:12
          Mój synek był po raz pierwszy jak miał 2 lata. Trzeba dziecko prowadzić do
          sprawdzonego dentysty regularnie. Nasza dentystka podkreślała, że regularne
          wizyty wpajają dziecku, że dentysta co 6 miesiecy to standard, oswajają z
          gabinetem bez bólu i stresu. Niestety większość rodziców prowadzi po raz
          pierwszy, jak już są problemy.
          Podczas wizyty maly ma sprawdzane ząbki, pojeździ na fotelu w górę i w dół.
          Sprawdzane zęby (w obecności dziecka) mają też rodzice. Nasza dentystka ma
          jeszcze cały wór zabawek, żeby zająć dziecko. Mały lubi chodzić do "cioci"
          dentystki, na szczęście nie było jeszcze powodu do interwencji, bo może wtedy
          przestałby lubić..smile
          • koziorozec1979 Re: 2,5 latek u dentysty-był ktoś 29.12.06, 21:42
            No właśnie,podstawa,to oswoić dziecko z gabinetem i lekarzem nim zajdzie
            konieczność leczenia.Jeśli dziecko na pierwszej wizycie będzie miało leczone
            ząbki,bo już bolą,to na pewno zrazi się do dentysty-zapamięta borowanie i ból.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka