08.01.07, 19:18
Mm ogromną prośbę mój Barnaba ma 3 latka i 9 miesięcy operacje przeszedł w
drugiej dobie życia ostatnie echo serca miał w dniu wypisu ze szpitala po
operacji a więc 3i pół roku temu w chwili obecnej czekamy na echo w
premedykacji już ponad 7 mc jak to przyspieszyć? W czerwcu ubiegłego roku Buba
miał ząbki leczone w narkozie w przeciągu trzech mc od zabiegu mieliśmy mieć
badania kontrolne właśnie echo i holter i ciągle jesteśmy przekładani. Od
operacji nigdy nic się nie działo ale w czerwcu na ekg wyszło że rytm spadł z
65 do 60 nasza Pani doktor w poradni powiedziała że tylko echo i holter
wyjaśnią nam czy akurat mieliśmy taki dzień czy coś się dzieje. Ostatnio
małemu zdarza się po bardziej szalonych zabawach mówić że go boli i pokazuję
miejsce trochę poniżej serca co robić bo osiwieję. Może mój list jest trochę
chaotyczny ale proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • madzia8310 Re: Tga 08.01.07, 19:22
      Czesc, mam synka po tga, ma 8 miesiecy
      Gdzie operowali twoje dziecko? Dlaczego wczesniej nie bylo kontroli?
      • water7 Re: Tga 08.01.07, 19:25
        Operowano nas w CZD. Kontrole mamy cały czas ale ograniczają się do osłuchiwania
        i ekg natomiast mam wrażenie że to nie daje pełnego obrazu. A chcąc cię uspokoić
        to młody rozwija się świetnie okaz zdrowia miał 8 miesięcy jak biegał i od tej
        pory jest tylko "gorzej"smile
        • madzia8310 Re: Tga 08.01.07, 19:30
          Nie wiem jak jest w CZD....my leczymy sie w Poznaniu i echo jest przy każdej
          kontroli kardiologicznej.
          Mam nadzieje ze ktos kto leczy sie w czd ci pomoze. No chyba ze zrobicie echo
          prywatnie gdzies indziej.
          Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Daj potem znac co i jak
          trzymam kciuki
          Magda mama Filipka tga
          P.S. wieczorem jest wiecej ludzi na forum i napewno ktos sie do ciebie odezwie
          • i.w.a Re: Tga 08.01.07, 20:40
            Hej naprawde jestem w szoku że nie mieliscie tyle czasu robionego echa serca.my
            w wipisie ze szpitala mamy nakaz stałej kontroli kardiologicznej.2 razy do roku
            jesteśmy na badaniach w Poznaniu bo tam córka miała operację.a w międzi czasie
            jezdzimy do Zielonej Góry(tam mieszkam)do dziececej poradni kardiologicznej i
            tam na normalnej wizycie ma robione ekg i echo.Może w waszym miejscu
            zamieszkania jest taka poradnia i tam możecie zrobić echo(na kasę chorych trwa
            to do 3 miesiecy)prywatnie napewno od zaraz.mam nadzieje ze z maluszkiem jest
            wszystko ok i tego Wam z całego serca życze,pozdrawiam Iwona i Wiki TGA
        • izaskun Re: Tga 08.01.07, 21:45
          Tymkowi też nie zrobiono echa na ostatniej kontroli w CZD pomimo iż po 2
          operacji doc Burczyński mówił że trzeba będzie go kontrolować częściej niż
          inne dzieci. Na oddział idziemy luty/marzec czyli ok 7 miesięcy od ostatniego
          pobytu.
          Też się martwimy czemu nie robia echa więc idziemy do doc Dangel za 2 tyg.

Tymoteusz TGA
    • withmiel1 Re: Tga 09.01.07, 07:55
      Cześć ja mam Kube 3i pół roku po tGA w Łodzi Echo i USG miał robione tylko 2
      razy po zabiegu Raz 3 miesiace po zabiegu drugi raz na badaniach kontrolnych w
      Klinice CZMP . I mi też się wyudawało za mała to raz byłem prywatnie u
      prof.Moll w Łodzi. Jak i mówiła profesor to nie robi sie zawsze badań Echo i
      USG chyba że przyu kompleksowych badaniach w Klinice coś jest niepokojącego.
      Mój mały ma niedomykalnośc zastawki I/II stopnia i wole od czsu do czasu jechać
      tez prywatnie.Gdzie był robiony zabieg.Pozdrowienia Darek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka