Dodaj do ulubionych

Bańki dla niemowląt

23.01.07, 13:18
Moja córeczka ma zapalenie oskrzeli,lekarka powiedziała żeby na razie nie
podawać antybiotyku(jesteśmy cały czas w kontakcie)Tylko dała inne aerozole
do wdychania(Ventolin i Flixotide) i syrop wykrztuśny.Powiedziała żeby Małej
postawić bańki.Wczoraj postawiłam jej takie bez ogniowe(odciąga się powietrze)
ale po 5 minutach 3 bańki odpadły i prawie nie ma śladu po nich tylko jedna
wytrwała 15 minut i widać lekkiegi siniaczka.Czy ktoś stawiał bańki swoim
dzieciom?Jeśli tak to jakie?Jak dzieci się zachowywały?ile czasu trzymałyście?
Dodam że córeczka ma 9 miesięcy!
Z góry dziękuję za odpowiedzi!!!
Obserwuj wątek
    • taptap Re: Bańki dla niemowląt 23.01.07, 19:50
      Moja siostra stawiala swojej coreczce banki mala ma 5 miesiecy pozostawila banki
      tylko na gora 5 min tak zalecil jej lekarz .Stawiala 7 dni pod rzad po jednej
      bance po obu stronach .Nam lekarka zalecila (dziecko 6 lat) trzymac przez 10 min
      ja mam gumowe bańki.Slady po nich zostaja dosc duze ,zalezy jak mocno zlapią i
      ile powietrza wypąpujesz tak mi sie przynajmniej wydaje .
    • figrut Re: Bańki dla niemowląt 23.01.07, 20:47
      Baki stawiałam wielokrotnie i stawiam do dziś. Mój średni syn miał je po raz
      pierwszy stawiane w wieku 6 miesięcy i na zlecenie pediatry 4 sztuki na raz na 5
      minut. Jeśli bańki przyssane są z taką samą siłą, to po śladach widać które
      miejsca są najbardziej chore [bardziej chore, to bardziej przekrwione według
      tłumaczenia pediatry moich dzieciaków]. Im mocniejsze ślady, tym bardziej były
      przekrwione narządy. Przed postawieniem baniek warto posmarować plecy tłustym
      kremem, wtedy bańki lepiej się trzymają i tak łatwo nie odpadają gdy dziecko się
      poruszy. Chwała lekarzowi Twojego dziecka, że nie ładuje w dziecko tak z miejsca
      antybiotyków smile Po bańkach dziecko może zacząć mocniej kaszleć, ale to bardzo
      dobry objaw, bo świadczy o tym, że oskrzela zaczynają pracować na swoje
      wyzdrowienie "odrzucając" od siebie oblepiającą je wydzielinę. Jak najczęściej
      oklepuj dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka