trzydziecha 02.02.07, 23:29 Mojego 3 latka boli ucho nie da sobie niczym dotknąć żeby rozgrzac. Nie ma gorączki ale bardzo go boli... Jestem sama, nie wiem co mam robić. POMÓŻCIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagu75 Re: UCHO BOLI! 02.02.07, 23:32 Moja znajoma nakłada cały olejek kamforowy na wielki kawał waty, ale tak, żeby olejek nie przylegał do ciała, zakłada cienką czapeczkę i do łóżka. A to ucho boli z choroby? Jesteś pewna, że młody nic tam nie wetknął? Mój chrześniak wepchnął sobie kuleczkę ze styropianu, też bolało. Podaj też coś przeciwbólowego, najlepiej z ibuprofenem ( ibum, nurofen itp), jest jednocześnie przeciwzapalne. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha Re: UCHO BOLI! 02.02.07, 23:47 dzieki, ale mam wrazenie ze zapach kamfory "nie przejdzie" wydaje mi sie że raczej ten bol to z choroby, ten tydzien chodzil do przedszkola ale caly poprzedni byly oskrzela, bez antybiotyku i baniek, na eurespalu , flavamedzie witaminkach i oklepywaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 00:21 życze ci bólu, albo jestes glupim dzieckiem albo siedzisz sama, niekochana , zgorzkniała, zakompleksiona i bez seksu... nawet mi ciebie troche zal... gruba (y?) i pskudna(y?) Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 00:31 Złość i nienawiść zje ciebie i nic nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 09:36 masz racje, twoj post wywolal u mnie wscieklosc, kiedy zobaczylam ze ich ilosc w moim watku sie zwiekszyla, mialam nadzieje ze to kolejna rada, ale nie... jakas idiotka dołożyla swoje bezsensowne "trzy grosze", no chyba że jestes facetem (to wszystko tłumaczy...) twoj post dowodzi kompletnego braku wyobraźni,empatii a przede wszystkim dzieci... ... ciesze sie że nie jestem taka jak ty ) i że w zyciu nie przyszłoby mi do głowy (nawet!) odpisanie czegos takiego komus kto prosi o pomoc jedyną rzeczą, która usprawiedliwia twoj "profil psychologiczny" jest brak dzieci i z cala pewnoscia młody wiek, zeby nie powiedziec "szczeniacki" pozdrawiam i życze wiecej mądrosci w życiu ale... ty chyba nie masz pojecia o czym ja mówie... Odpowiedz Link Zgłoś
pyzka34 Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 09:51 Proponuje wizyte u pediatry. A wczesniej faktycznie podac cos przeciwbolowego, zebu sie dziecko nie meczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: UCHO BOLI! 04.02.07, 17:26 Spokój,spokój,spokój...i precyzja wypowiedzi. Bo inaczej twoja wypowiedź staje się śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanitki Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 11:48 Jeśli masz możliwość kupienia leku homeopatycznego capsicum annum 5CH, to dawaj na początku nawet co pół godziny granulkę, a póżniej w miarę poprawy dopieroa jak zaczyna boleć. A poza tym oczywiście do lekarza. Ale capsicum świetnie pomaga, u mojej córki niezastąpiony lek . Życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 14:56 jak boli ucho do laryngologa nie leczone zapalenie ucha moze miec powazne skutki przechodzilam to z dziecmu w zeszlym miesiacu pediara nie ma wystraczajaco dobrego sprzetu do dobrej diagnozy _______ pozdr., patyk Odpowiedz Link Zgłoś
ewasuwek Re: UCHO BOLI! 05.02.07, 13:51 racja... z uchem tylko do laryngologa... ewa Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 16:24 Idź do lekarza z dzieckiem. Niczego do ucha nie przykładaj póki lekarz nie zbada, bo możesz sprawę pogorszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: UCHO BOLI! 03.02.07, 20:36 Wsiadaj w auto i zabieraj dzziecko na ostry dyżur laryngologiczny - najprostsza droga do dostania się do specjalisty. Ucho to poważna sprawa i żadne tam olejki. Ja zwykłe zapalenie u małej leczyłam pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś