wordshop 08.02.07, 15:28 zauważyłam na mokrej pieluszce synka morelowy osad - tam gdzie wsiąknął mocz. czy ktoś się spotkała z czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wordshop aha - synek ma 6 miesięcy 08.02.07, 15:31 -- Magda, mama Ani, Aniołka i Tomka Odpowiedz Link Zgłoś
caixa Re: aha - synek ma 6 miesięcy 08.02.07, 15:53 jesli nie dawałas synkowi buraczków (mogą zabarwiac mocz na czerowo, pomarańczowo),to moze to być niestety objaw jakiegoś zakażenia nerek. postaraj się pobrać mocz do kubeczka i zanieś jutro do labolatorium, skonsultuj się też z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
wordshop Re: aha - synek ma 6 miesięcy 08.02.07, 15:59 dziękuję za odpowiedź. trochę mnie przestraszyłaś. a czy to może być efekt deserku z jagodami? Odpowiedz Link Zgłoś
caixa Re: aha - synek ma 6 miesięcy 08.02.07, 16:03 serio to nie słyszałam i nie widziałam żeby mojej córeczce jagody barwiły mocz, ale nie znam się i być może...dla pewności zasięgnij porady lekarza. niestety z nerkami mam osobiście złe dswiadczenie (z zabarwieniem moczu) i może dlatego od razu to przyszło mi do głowy. może inne dziewczyny znają inne przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
wordshop Re: aha - synek ma 6 miesięcy 08.02.07, 16:06 rozmawiałam przed chwilą z doktorką. pytała o ogólną kondycję synka i poleciła obserwować. jeśli ten efekt będzie się utrzymywał do poniedziałku, to mamy się się pojawić. dziękuję Ci za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: morelowy osad na pieluszce 08.02.07, 16:09 www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,68 - bardzo ladnie jest tu opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
wordshop Re: morelowy osad na pieluszce 08.02.07, 16:33 rzeczywiście przejrzysty opis - dziękuję za linka tylko nic z niego mi nie pasuje do mojego synka. u niego sam mocz jest chyba ok, tylko na siateczce pampersa jest delikatny morelowy osad. Odpowiedz Link Zgłoś
caixa Re: morelowy osad na pieluszce 08.02.07, 16:38 tak sobie pomysślałam: może synek po prostu puścił bączka i troszkę kupki mu przy tym wyleciało a np jadł marchewkę i kupka była tak zabarwiona. Może przyjdzie Ci coś do głowy. ale na wszelki wypadek zanieś mocz do badania, kosztue to jakieś 7 zł a jak zaniesiesz jutro rano do labolatorium to wieczorkiem będzie uż wynik Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_30 Re: morelowy osad na pieluszce 08.02.07, 17:28 Odkrylam u synka ceglasto - morelowy osad w pieluszce w bodajze 5 dobie zycia. Poniewaz bylo to dosc wysoko, nie wiedzialam czy to zabarwienie moczu, czy moze wydzielina z gojacego sie pepuszka. Podralowalam czym predzej do podiatry i uslyszalam, ze mam sie nie nartwic, bo sa to moczany - przy czym to bylo u noworodka. A maly nie jest odwodniony? Odpowiedz Link Zgłoś
wordshop Re: morelowy osad na pieluszce 08.02.07, 19:20 caixa - ten osad był tam, gdzie Tomek siusia - ewidentnie z przodu, więc to na pewno mocz. przed chwilą go przebierałam i tym razem osadu nie było. mam nadzieję, że już się nie pojawi. sonia_30 - ktoś mi też podpowiedział o odwodnieniu. fakt, że mały od niedawna je nowe pokarmy i w związku z tym mniej pije. ale już go zaczęłam dopajać. dziękuję dziewczyny za sugestie - jesteście bardzo pomocne Odpowiedz Link Zgłoś