ochna 13.02.07, 21:14 Proszę o pilną podpowiedź. Mierze dziecku rocznemu temperature term. eletronicznym pod pachą. Wychodzi 38C. Mój mąż twierdzi, że powinnam dodać pół stopnia(niby gdzies czytał). Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bemm1 Re: Termometr elektroniczny - pilne 13.02.07, 21:18 najlepiej przemyj termometr, wloz i zmierz w odbycie, potem odejmiji 0,5 stopnia i wyjdie jaka jest temperaturka...w tym wieku zawsze tak robilam...mysle ze u tak malych dzieci to najlepsza metoda... i pamietaj ze najwyzsza temp jest okolo18.00 19.00, najnizsza, o 6.00, 7.00 rano..i staraj sie mierzyc jak najczesciej...nic nie wiem o dodawaniu temperaturki spod pachy...sprobuj moim sposobem!!!!!!!!!jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś
ochna Re: Termometr elektroniczny - pilne 13.02.07, 21:40 Mały ma prawie rok, nie mam szans z pupą. Wścieknie się. Pod pachą udało mi się podczas usypiania. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.mikolaja Re: Termometr elektroniczny - pilne 13.02.07, 21:46 Temp. spod pachy sie nie odejmuje. Tylko wtedy się odejmuje gdy temp. jest mierzona z wen.ciała np: odbyt, ucho. Polecam bardzo term. Brauna taki do ucha , pomiar trwa sekundę mój synek nawet sie nie orientuje jak mu mierzę. U nas tez zawsze była histeria przy mierzeniu temp. Teraz jest ok. Porównywałam temp. mierzoną elektronicznym i tym do ucha Zgadza sie zasada odejmowania pół stopnie na tym do ucha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś