mama_nicoli 20.02.07, 18:24 wczoraj Nicolka miala usuwanego ząbka w narkozie. Byla to narkoza wziewna, wszystko trwalo dziesięć minut. zaraz wstala i chciala biegać. W końcu nie będzie jej męczył ten ząbek. Pozdrawiam Ania (mama Nicolki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelia5 Re: juz po zabiegu 20.02.07, 19:02 cieszymy sie ze juz po wszystkim.My mielismy planowo dzis ale ze wzgledu na to ze Kamilka cjora zabieg odwolany (. Pozdrawiam E Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.kam Re: juz po zabiegu 21.02.07, 19:35 super,napisz co to za narkoza jesli mozesz i czy byłolo to robione w jakies klinice .pozdrawiam.Mama Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nicoli Re: juz po zabiegu 22.02.07, 15:07 bylo to robione w Katowicach w klinice chirurgi szczękowo-twarzowej na Francuskiej, skierowanie mielismy od pediatry. Tam ją obejrzeli, i to oni zdecydowali że tylko jeden ząb do wyrwania. Zabieg trwal 10 minut. Uśpili ją maska, potem dostala znieczulenie miejscowe i wyrwali zęba. O 14 puscili nas juz do domu (zabieg był o 11). Długo trwa cala procedura, papiery trzeba popodpiswac, zgody. Najgorsze jest to że dziecko jest na czczo, a tu tyle czasu trzeba czekać. Na szczęście mamy to już za sobą. Personel jest bardzo sympatyczny, opieka dobra. Nicola nawet otworzyla sama buzię, żeby mogli obejrzeć ząbki. Teraz nawet w domu bawi się w dentstę, a jeszcze nie tak dawno, nawet gardła nie dala sobie obejrzeć bo myślala że jej będą coś z ząbkami robić , tak ją w Bytomiu, gdzie "leczą" dzieciom zęby na siłe. Nigdy więcej, żałuję że popełniłam taki błąd i tam z nią pojechałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.kam Re: juz po zabiegu 22.02.07, 16:28 dziekuje za odp.My mamy tez problem z zabkami ,ale jeszcze nie do wyrwania tylko do leczenia.za pierwszym razem było nawet ok,ale za drugim moj Kamil juz wiedział co go czeka i nie chciał nic robic(ma troche wyczyszczone na siłe)ale za mało na plombe.za trzecim razem panika juz była w domu.Ma 4,5 lat wiec juz wszystko swietnie rozumie a przy tym uparty jak typowy czterolatek.nie wiem co dalej robic.dentysta proponuje hydroksyzyne ale nie wiem wogole co to jest i czy to moze on przyjac? On bierze Cordarone i wraz z tym nie moze przyjmowac lekow z gr.antyhistaminowych a to czytałam ,ze jest.Chyba poczekam na wizyte i spytam nasza pania doktor kardiolog.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
alrada Re: juz po zabiegu 22.02.07, 17:53 Dobrze, ze już macie wreszcie to już za sobą Aniu. Nie sądziłam, ze to tak szybko trwa. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś