moni.l1 26.02.07, 12:10 Szczepić czy nie? Są jakieś skutki uboczne? Wiem,że kosztuje 2 razy po 300 zł. Poradźcie,jak coś wiecie. pozdrawiam mama 1,5-rocznej Oliwii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyzka34 Re: STOP pneunokokom 26.02.07, 13:12 Zaszczep, jak mala skonczy 2 lata. Wtedy podajesz jedna dawke. Skutki uboczne moga byc takie jak przy kazdym innym szczepieniu, bol w miejscu uklucia, goraczka. Trzeba pamietac, ze moga byc, to nie znaczy ze musza. Wiekszosc dzieci nie ma zadnych objawow po szczepieniach. Nie ma sie czego obawiac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nejmamon Re: STOP pneunokokom 26.02.07, 13:44 Ja swoją 22 miesięczna córkę w końcu zaszczepiłam. Dodam, że mała chorowita jest bardzo, ciągłe zapalenia płuc. Ku mojemu miłemu zdziwieniu środków ubocznych po szczepieniu nie było(mała jest alergiczką). Zobaczymy czy będzie mniej chorować, niedługo wraca do żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
agag76 Re: STOP pneunokokom 26.02.07, 14:08 Witam, ja mam 24 tyg synka i lekarka mowila ze musialabym dac w 4 dawkach.... kupa kasy, ale jak uwazacie szczepic takie male dziecko? Kolezanki dwie jak zaszczepily to dzieci zachorowaly ( ich corki maja ok 1,5 roku)Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
anbat Re: STOP pneunokokom 26.02.07, 14:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=56913963&a=57066498 Odpowiedz Link Zgłoś
moni.l1 Re: STOP pneunokokom 26.02.07, 15:22 Dziękuję za szybki odzew. Wiem więcej,ale też .....przyznam zgłupieć idzie. Wiadomo,że każdy rodzic dla swojego dziecka zrobi wszystko by było zdrowe i nie cierpiało.Tyle jest nieszczęść,w telewizji ostatnio pokazują dzieci chore na takie choroby,że trudno je nawet wymówić,a co dopiero leczyć je i żyć z nimi. Żal mi każdego dziecka i rodzica,którzy przechodzą przez to.Jak wytłumaczyć dziecku,że nie będzie nigdy takie jak inne... Tak czy owak....oby zginęły te paskudne choroby. Latają w kosmos, a na ziemi nie radzą sobie z chorobami. Pozdrawiam i życzę Wszystkim ZDROWIA,ZDROWIA I JESZCZE RAZ ZDROWIA! Odpowiedz Link Zgłoś