Dodaj do ulubionych

Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika

26.02.07, 13:34
witam moj synek ma ofd 2 tygodni katar tydzien temu bylismy u lekarza
przepisala sinupret i Bactrimplus dodatkowo tantum verde - bylo lekko
zaczerwienione gardło wszystko stosowalismy tylko 3 dni bo synek zacząl
wymiotowc co ustało po odstawieniu tych lekow wiec po ktoryms z nich,
Dodatkowo na samym początku stoswalismy Nasivin, a teraz Euphorbium, i
czyszczenie noska
nic nie pomaga katar - zadki i wodnisty leje sie z noska.
To pierwssza choroba synka (wczesniej był na piersi zaczął chorowac po
odsatwieniu. Nie wiem co robic. czy isc do lekarza - boje sie kolejnych lekow
czy czekac az przejdzie samo?
No i czy poszłybyscie dzis na spacer bo jest tak ładnie a ja go juz ponad
tydzien trzymam w domu. Bede bardzo wdzieczna za pomoc bo naprawde juz nie
wiem co robic.
Obserwuj wątek
    • magi794 Re: Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika 26.02.07, 13:37
      a i dodam ze synek strasznie kicha
      • maniu111 Re: Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika 28.02.07, 20:35
        moja pola tez ma 8 miesięcy i katar od ponad 2 miesięcy.byłamu pediatry od razu
        jak to się zaczeło;kazał podawać cebion,kropelki i woda morska + wyższe
        ułożenie.Nic nie pomogło, a dodatkowo pojawił się kaszel i czerwone gardło.w
        ciagu nastepnego miesaca 3 prywatne wizyty u pediatry, antybiotyk klacid i
        inhalacje - żadnej poprawy.no i teraz zapalenie oskrzeli i zinat przez 10 dni,
        dalej bez poprawy.od 2 dni podajemy małej zastrzyki, jakby lepiej tylko jużnie
        mam siły i serce mi pęka jak patrze jak mała się męczy
        • ewa.k19 a moze sprobujecie homeopatii 28.02.07, 22:29
          moj maluszek miał 2.5 miesiąca jak dopadłogpzapalenie ucha no i oczywiście
          pierwszy antybiotyk. Starszy synek za miesiąc przyniósł mi paskudnego wirusa i
          obaj chorowali-starszy 3,5 lata-zapalenie oskrzeli a młodszy3,5 miesiąca-
          zapalenie płuc. Poszłam do homeopaty i obyło sie bez antybiotyków.
          Na początku moich wizyt u homeopaty-podchodziłam do tego z dystansem i brakiem
          wiary, ale czego nie robi sie dla dzieci żeby nie cierpiały. I właśnie po
          zapaleniu płuc leczonym homeopatycznie przekonałam sie.
          Przez pół roku chodziłam z Bartoszem po lekarzach i nie wiedzieli co jest, a
          moj homeopatajuz na pierwszej wizycie postawił diagnoze i po miesięcznej
          kuracji było wszystko ok.
          • copy77 Re: a moze sprobujecie homeopatii 27.04.07, 10:07
            Czy mogłabyś mi udostępnić kontakt z Twoim homeopatą, jeśli w grę wchodzi
            Warszawa. Mój synek właśnie coś zapadać zaczął na uszko, wprawdzie stan na razie
            łagodny, ale niedawno skończył klacid na zapalenie krtani i nie chciałabym
            kolejnego dawać. Ja wprawdzie też mam ogromny dystans do homeopatii, ale gdyby
            była taka potrzeba, zdecyduję się pewnie. Mój adres to copy77@wp.pl. Z góry
            dziękuję.
    • agniesia59 Re: Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika 01.03.07, 11:44
      witam. moja pediatra twierdzi że na katar najlepsze jest przebywanie na świeżym
      powietrzu, wtedy dziecku lepiej się oddycha. a w domu pod nosek maść
      majerankowa i syrop z cebuli. pozdrawiam
    • czarnika Re: Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika 01.03.07, 15:19
      borykam się z katarem u mojego 8-miesięcznego synka juz 2 miesiące. brał
      bactrim, klacid - bez efektow. ostatnio był przez 2 tygodnie na flonidanie (
      przeciwhistaminowy lek na alergię) - tez bez poprawy, a katar wszedł na
      oskrzela. od wczoraj bierze eurespal ( oskrzela) oraz zyrtec w kropelkach (
      katar, podejrzenie alergii). pediatra nie chcial znowu podawać antybiotyku bo
      te oskrzela to skutek splywajacej z noska wydzieliny i ma nadzieję, że może
      sobie bez tego poradzi. dodam, że robilam dwa razy wymaz z noska w szpitalnym
      laboratotium - wynik flora fizjologiczna, byłam też u laryngologa dziecięcego -
      brak nieprawidłowości w budowie...dzisiaj wrócilam z Poznania - ze
      specjalistycznego laboratorium mikrobiologicznego bo to wszystko nie daje mi
      spokoju - może jakaś bakteria nietypowa? we wtorek wynik. jesli i tu okaże się,
      że flora fizjologiczna - pójdę drogą alergii, może zyrtec zadziala. na dwór
      wychodzę jesli nie ma gorączki - nie zaszkodzi.
    • 71gosik Re: Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika 01.03.07, 19:55
      Spróbuj zrobić inhalacje z czosnku (pokrojony lub roztarty powieś w ściereczce
      obok łóżeczka). Nie uwierzyłabym gdybym sama nie spróbowała, ale to działa.
      Małgorzata
    • mag2004 majeranek 01.03.07, 21:31
      witajsmileprobuj inhalacji, czosnek obok lozeczka, lozeczko wyzej wszystko co
      pisaly poprzedniczki, podobno bardzo dobrze dziala herbatka z majeranku
      (lyzeczka majeranki na szklanke, zalac wrzatkiem, chwile parzyc, mozna dodac
      sok malinowy, ale nie przed spacerem, bo dziala napotniewink
      powodzeniasmile
    • hela_bertz1 Re: Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika 27.04.07, 10:33
      Amoże dziecko ma alergię? Może warto byłoby zrobić testy alergiczne, pozdrawiam
    • hela_bertz1 Re: Pomocy.Silny katar u 8-miesięcznika 27.04.07, 10:34
      A może dziecko ma alergię? Może warto byłoby zrobić testy alergiczne, pozdrawiam
      • zuska2007 czosnek 30.04.07, 14:59
        mam pytanie ile dni wieszać ten czosnek w łóżeczku i czy to naprawdę pomaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka