minia282 06.03.07, 20:33 Dziewczyny w moczu mojej 3 miesiecznej corki wyszly leukocyty o czym to moze swiadczyc. Dziekuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita232323 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 06.03.07, 20:38 Witam! To zależy ile ma tych leukocytów. Jeżeli od 1 do góra 10 to ok. Ale jeżeli więcej to może zaczynać się jakieś zapalenie. Moja córeczka raz miała 10 - 15, a na drugi dzień 0. Czasami tak jest. Rzadko żeby nie było leukocytów w moczu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia731 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 06.03.07, 20:46 Czasami leukocyty też wychodzą jak przed pobraniem moczu nie umyje się pożądnie pupki dzidzi. A jeśli mimo tego leukocytow jest ponad 10 to faktycznie świadczy o stanie zapalnym w drogach moczowych i na początku podaje się Furagin. Moja coreczka miała w sierpniu zakażenie drog moczowych i co jakiś czas robię jej badanie moczu ( a przy gorączce to już obowiązkowo). Odpowiedz Link Zgłoś
anita232323 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 06.03.07, 20:49 A mnie to już panie z laboratorium tak znają że nawet nie muszę się przedstawiać i już podają mi wyniki. Mała miała zapalenie dróg moczowych pałeczkami ropy błękitnej i dostawał zastrzyki. Teraz przynajmniej raz na 2 tyg. robię badanie moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
minia282 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 06.03.07, 20:57 Ja to jestem strasznie zdenerwowana bo Ola urodzila mi sie z zapaleniem pluc i w ogole mialam duzo sresu z nia po porodzie...teraz tez ma wysokie leukocyty we krwi i dostaje duzo witamin miedzy innymi zelazo, kwas foliowy itp. Wiec teraz jeszcze te leukocyty we krwi paranoja jeszcze nie skonczyla 3 miesiecy a juz tyle przeszla... co 6 tygodni chodzimy na badanie krwi Odpowiedz Link Zgłoś
minia282 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 06.03.07, 20:52 Moja corcia ma 25 to raczej duzo... bardzo sie denerwuje. anita232323 napisała: > Witam! > To zależy ile ma tych leukocytów. Jeżeli od 1 do góra 10 to ok. Ale jeżeli > więcej to może zaczynać się jakieś zapalenie. > > Moja córeczka raz miała 10 - 15, a na drugi dzień 0. > Czasami tak jest. Rzadko żeby nie było leukocytów w moczu. > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_aa Re: Leukocyty w moczu!!!??? 07.03.07, 09:12 Zrób posiew moczu...może przyplątała się jakaś bakteria....po posiewie będziesz wiedzieć czy to zapalenie dróg moczowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 07.03.07, 09:59 A leukocyty wyszły w badaniu ogólnym moczu czy w osadzie moczu, bo to jest róznica. Niepokojąca jest obecnosc leukocytów w osadzie a nie w samym moczu. Ja badanie moczu u mojej córko powtarzałam kilka razy, bo wychodziło że: w badaniu ogólnym moczu leukocytów jest 25 WBC/ml w osadzie moczu leukocytów było 2-3 w polu widzenia i wynik był jak najbardziej ok. Jesli jednak w osadzie wyszło 25 w pw to troche dużo. Ale nie jest to powód do paniki. Moze to swiadczyc o jakiejsc drobnej infekcji układu moczowego. zreszta lekarz powinien wszystko wytłumaczyc. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
minia282 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 08.03.07, 21:46 Zrobilam posiew ale nie mam jeszcze wynikow bo czeka sie okolo tygodnia. A leukocyty wyszly w badaniu ogolnym i w osadzie 1-2. Lekarz stwierdzil ze poczeka na wyniki posiewu i na razie nei bedxzie dawal zadnych lekow... Odpowiedz Link Zgłoś
igooska Re: Leukocyty w moczu!!!??? 08.03.07, 21:50 a białko w moczu?lekarz twierdzi ze jest ok ale ja jakoś nie wiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
minia282 Re: Leukocyty w moczu!!!??? 08.03.07, 22:17 igooska napisała: > a białko w moczu?lekarz twierdzi ze jest ok ale ja jakoś nie wiem..... Tak bialko w porzadku... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Nie piszcie nieprawdy!!!! 08.03.07, 23:09 zum.org.pl/2.2.2.html - tu macie wszystko o badaniach moczu, bialko w moczu nie jest rzecza prawidlowa. Podobnie 25 leukocytow nie jest "drobna" infekcja... Za takie drobne infekcje to serdecznie dziekujemy i .. mozna potem zafundowac dziecku blizny an nerkach i jesli sie zaniedba to transplantacje nerek w pozniejszym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś