Dodaj do ulubionych

naczyniaki

04.05.03, 13:53
Mój synek urodził się z dużym naczyniakiem na brzuszku. Teraz ma skończone 4
miesiące i nadal naczyniak się nie zmniejszył. Lekarz chirurg oglądał synka i
stwierdził, że powinien się on sam wchłonąć do 7-go roku życia. Czy Wasze
dzieci też miały taką przypadłość i czy faktycznie obeszło się bez
interwencji chirurgicznej????
Obserwuj wątek
    • urszk Re: naczyniaki 04.05.03, 21:18
      Nie martw się, naczyniaki to nic groźnego (nalezy tylko uważać, aby ich nie
      rozdrapać). Powiększają się do około roczku (u mojej córki do 6m.) a wiekszość
      zanika do 10 roku zycia. W starym formu był duży wątek na ten temat, jak będzie
      działać wyszukiwarka, będziesz mogła sama się duzo dowiedzieć.
      Pozdrawiam
      Ulka
    • rena25 Re: naczyniaki 04.05.03, 22:33
      Witaj!!!
      Nie przejmuj się naczyniakami dużo osób mówiło mi, że ich dzieciom zniknęły,
      czy też wybielały po roku lub po kilku latach. Moja córka ma na pleckach.
      Jeszcze jej nie zniknął choć ma 16 mies. Myślę, że zniknie ok 10 roku życia.
      Pozdrowienia Renata
    • lucynax Re: naczyniaki 04.05.03, 22:44
      Mój syn miał duży naczyniak na palcu stopy. Zniknął całkowicie jak syn miał
      ok.9 lat.Teraz moja roczna córeczka ma naczyniak na boku.Nie przejmuję się, bo
      wiem, że zniknie.
      Lucyna
    • atiwoj Re: naczyniaki 12.05.03, 21:05
      mlula mam nadzieje ze cie uspokoje moje dzieci wczesniaki blizniaki urodzily
      sie z naczyniakami ktore wchlonely sie w ciagu jednego roku ale teraz sluchaj
      co mi sie przytrafilo gdy moja zuza miala 16 m-cy urosl jej pod oczkiem (jak
      sie pozniej okazalo na cale moje i jej szczescie) naczyniak wielkosci grochu -
      solidnego-twardy paskudny i bardzo niepokojacy nawet lekarza wyladowalismy na
      obserwacji w poradni onkologicznej czekalismy na termin zabiegu chirirgicznego
      i lekarz wpadl na pomysl by zaczac go mocno i kilkanascie razy na dzien
      systematycznie masowac znikl zupelnie w ciagu jednego miesiaca
      masowanie to oczywiscie decyzja fachowca ale nie martw sie jak ma zniknac to
      zniknie pozdraw jowita
    • joana6 Re: naczyniaki 14.05.03, 20:12
      Moja córeczka miała przez rok naczyniaczek na górnej powiece. Drapała go i
      przez to łuszczył się i czerwieniał coraz bardziej! Nikt nie wiedział jak nam
      pomóc powstrzymać to drapanie. Nie pomagało smarowanie żadnymi maściami.
      Wreszcie zaczęłam smarować powiekę własnym pokarmem i po około dwóch tygodniach
      naczyniak zaczął blednąć. W tej chwili nie ma ani śladu - Alicja ma teraz 20
      miesięcy. Pokarm matki jest Cudownym Lekarstwem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka