szalicja 22.03.07, 21:25 Witam, kupiłam taki termometr - Braun. Jest tam w instrukcji taka marna tabelka dot. temperatury normalnej. Czy może ktoś wie, jak się odnieść do tem. w uszku? Ile trzeba dodać lub odjąć aby mieć tę właściwą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea116 Re: Termometr do uszka 23.03.07, 21:01 Zawsze myślałam, że nic nie trzeba dodawać ani odejmować.. ale te termometry nie zawsze są dokładne, jak włożysz pod złym kątem to źle wskazuje, ja raczej traktuję ten termometr orientacyjnie, czy np. gorączka spadła o stopień czy pół.. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_1 Re: Termometr do uszka 23.03.07, 21:23 Witam, ja uzywam termometru brauna od 3 lat. Nic nie trzeba dodawac ani odejmowac. Rada mojego pediatry. Mierzyc temperature trzy razy pod rzad w jednym i tym samym uchu i wyciagniecie sredniej. Termometr wskazuje temperatura powyzej 37,1 tylko gdy moje dziecko ma jakas infekcje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 Re: Termometr do uszka 23.03.07, 22:17 Ja proszę Pani używam rtęciowego )) Dletego nie wiem, jak się odnieść )) Pozdrawiam. Wiem, że on dużo kosztuje, ale oby nigdy nie był potrzebny )) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes732 Re: Termometr do uszka 04.04.07, 22:14 jest to wygoda gdyz sama mam taki i wygoda dla dziecka nawet kiedy jest chory na śpiaco mu mierze temperature pare razy i naprawdę warto zwłaszcza przydatny w gorączkach Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: Termometr do uszka 04.04.07, 22:23 Mamy, ale nie lubie nim mierzyć, bo mi ciśnienie skacze )) Zawsze mieliśmy elektroniczny pod pachę, a ten do ucha wskazuje około 0,5 - 0,7 stopnia wiecej, więc przezywam stres... Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Termometr do uszka 05.04.07, 08:33 Kupilismy w zeszlym tygodniu firmy OMRON, po tym jak syn w nocy miał 41,5. Mierzyłam mu elektronicznym pod pacha i wodocznie źle włózyłam, skoro chwile póżniej z 39 zrobilo sie 41,5. Ten douszny pokazuje dokładnie tyle samo co pod pachą, jest więc dokładny, no i komfort mierzenia ogromny. A mierzylismy bardzo czesto zeby uniknac takiej zwyzki. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
kaboja Re: Termometr do uszka 05.04.07, 18:00 Mam termometr brauna i jestem z niego w 90 % zadowolona.Naprawdę szybko i bezproblemowo działa.A z temp jest tak,że trzeba codziennie przez kilka dni i o tej samej porze mierzyć temp.Dzięki temu będziemy wiedzieć jaka jest normalna dla naszego dziecka, oczywiście w/g tego termometru.Wiem, że moja córeczka ma temp 37,1 - 37,2 czyli to takie 36,7 w/g tradycyjnego.Jeżeli w uszku jest 38 stopni to znaczy,że ma już stan podgorączkowy.Pokrywa się to z term rtęciowym. Odpowiedz Link Zgłoś