Dodaj do ulubionych

maść Emla

18.04.07, 21:03
jak zakładać do pobrania krwi?Czy przed pobraniem trzeba ściągnąć plasterek i
zmyć ten krem?Na jak długo trzeba założyć bo czytałam 1-5 godzin a idziemy
rano na czczo na pobranie krwi.
Obserwuj wątek
    • jakubisia Re: maść Emla 18.04.07, 22:44
      mój synek miał stulejkę i chirurg ściągał skórkę bez nacięcia,więc 1,5 godziny
      przed zabiegiem smarowałam siusiaka synkowi,ale wiesz co pierwsze słyszę aby
      przed pobieraniem krwi używało sę tej maści? Może zapytaj kogoś doświadczonego
      bardziej,ale w każdym bądź razie posmaruj 1,5 godz wcześniej myślę że zadziała.
      • 1514a Re: maść Emla 19.04.07, 21:03

Dziewczyny ile kosztuje taka maść
        • mamakluska Re: maść Emla 19.04.07, 21:13
          hej,
          ja też pierwsze słyszę zeby przed pobraniem krwi ją zastosować, choć przyznam
          szczerze że jestem ciekawa czy to działa bo mamy robić badania właśnie, więc jak
          ktoś ma doświadczenie niech napisze. My ją stosowaliśmy na siusiaka juz po
          ściągnięciu skórki, smarowaliśmy siusiaka codziennie po kąpieli przez około
          tydzień, bardzo ładny siusiak się po niej zrobił i naprawdę nie bolało synka. Z
          tego co pamiętam to kosztowała około 15 zł. za 1 tubkę.

pozdrawiam
          • loganmylove Re: maść Emla 19.04.07, 22:50
            Maść Emla jak najbardziej sprawdza się przy pobraniu krwi. Jeśli samemu się nie
            zna to warto zasięgąć porady u pielęgniarki pobierającej krew żeby oceniła
            gdzie najlepiej nakleić plaster-ona widzi dobrą żyłę. Maść nakładamy ok godzinę
            wcześniej i zabezpieczamy plastrem, przed pobraniem pielęgniarka zmywa maść i
            dezynfekuje miejsce. Mądra pielęgniarka doświadczona w pracy z dziećmi przed
            pobraniem nawinie malcowi całą gadkę o magicznym kremie, który powoduje że
            pobranie jest absolutnie bezproblemowesmile
            • ennkaa Re: maść Emla 20.04.07, 11:45
              Mój synek miał przy pomocy tej maści wymrażane zmiany...sporo. Naprawdę
              zadziałała magiczniesmileNawet nie pisnął. Lekarz posmarował zmiany, niczym nie
              zaklejał, ale pewnie nie zaszkodzi i posiedzieliśmy 40 minut w poczekalni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka