szpulakasia 18.04.07, 21:03 jak zakładać do pobrania krwi?Czy przed pobraniem trzeba ściągnąć plasterek i zmyć ten krem?Na jak długo trzeba założyć bo czytałam 1-5 godzin a idziemy rano na czczo na pobranie krwi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakubisia Re: maść Emla 18.04.07, 22:44 mój synek miał stulejkę i chirurg ściągał skórkę bez nacięcia,więc 1,5 godziny przed zabiegiem smarowałam siusiaka synkowi,ale wiesz co pierwsze słyszę aby przed pobieraniem krwi używało sę tej maści? Może zapytaj kogoś doświadczonego bardziej,ale w każdym bądź razie posmaruj 1,5 godz wcześniej myślę że zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakluska Re: maść Emla 19.04.07, 21:13 hej, ja też pierwsze słyszę zeby przed pobraniem krwi ją zastosować, choć przyznam szczerze że jestem ciekawa czy to działa bo mamy robić badania właśnie, więc jak ktoś ma doświadczenie niech napisze. My ją stosowaliśmy na siusiaka juz po ściągnięciu skórki, smarowaliśmy siusiaka codziennie po kąpieli przez około tydzień, bardzo ładny siusiak się po niej zrobił i naprawdę nie bolało synka. Z tego co pamiętam to kosztowała około 15 zł. za 1 tubkę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: maść Emla 19.04.07, 22:50 Maść Emla jak najbardziej sprawdza się przy pobraniu krwi. Jeśli samemu się nie zna to warto zasięgąć porady u pielęgniarki pobierającej krew żeby oceniła gdzie najlepiej nakleić plaster-ona widzi dobrą żyłę. Maść nakładamy ok godzinę wcześniej i zabezpieczamy plastrem, przed pobraniem pielęgniarka zmywa maść i dezynfekuje miejsce. Mądra pielęgniarka doświadczona w pracy z dziećmi przed pobraniem nawinie malcowi całą gadkę o magicznym kremie, który powoduje że pobranie jest absolutnie bezproblemowe Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: maść Emla 20.04.07, 11:45 Mój synek miał przy pomocy tej maści wymrażane zmiany...sporo. Naprawdę zadziałała magicznieNawet nie pisnął. Lekarz posmarował zmiany, niczym nie zaklejał, ale pewnie nie zaszkodzi i posiedzieliśmy 40 minut w poczekalni. Odpowiedz Link Zgłoś