07.05.07, 21:50
Witam wszystkich, chciałam zapytać czy ktoś z Was korzystał z masażu
Shantala? Jeśli tak, to jakie daje efekty,czy rzeczywiście warto i może macie
jakiegoś masażystę godnego polecenia? Pozdrawiam wszystkich
Aga
Obserwuj wątek
    • iza_luiza Re: Masaż 07.05.07, 23:10
      Aga, ja sama robiłam Maćkowi masaż Shantala, jest stosunkowo łatwy, ale musi ci
      pokazać jak to się robi jakiś terapeuta. Trudno mi teraz powiedzieć czy były
      efekty, było to dość dawno, ale na pewno nie zaszkodzi. A może pomóc, zadziałać
      rozluźniająco, pomóc na nadwrażliwość dotykową, warto spróbować smile
    • goralk Re: Masaż 09.05.07, 12:20
      Witam

Mój syn ma 7 lat i ma niedorozwój ciała modzelowatego.
      Od 2 lat chodzimy na terapię czaszkowo-krzyżową daje duże efekty.

Powodzenia
      • gabrynio Re: Masaż do goralk 09.05.07, 21:47
        Czy mogłabyś napisać coś więcej o tym co dolega twojemu synowi, i jakie efekty
        dała wam terapia czaszkowo-krzyżowa. Pytam ponieważ będąc na turnusie wiele mam
        rezygnowało z terapii tlumacząc że u dzieci które mialy taka terapię wracały
        napady, u nas też po jedenatu miesiacach przerwy pojawił sie napad (i znów jest
        cisza prawie trzy miesięczna) i do dziś zastanawiamy się czym był spowodowany
        terapia czy innymi zastanawiamy się jak postępowac w przyszłości (wybieramy sie
        na kolejny turnus).
        Dodam że według mnie terapia rzeczywiście daje duże efekty
        • iza_luiza Re: Masaż do goralk 11.05.07, 08:49
          Maciuś miał terapię czaszkowo-krzyżową dość regularnie przez ok pół roku, kiedy
          miał ok roku. Teraz ma tylko na turnusach, ale nie wiedziałam, że może
          wywoływać napady. Zresztą na turnusach w Stobnie nigdy nie słyszałam, żeby ktoś
          z niej rezygnował i żeby była taka teoria, zaciekawiłyście mnie smile
          Co do skuteczności to nie umiem się wypowiedzieć, nie zauważyłam znaczących
          zmian po terapii.
          • zielonatosia Re: Masaż do goralk 12.05.07, 21:25
            Uświadomcie mnie co to jest ta terapia czaskowo-krzyżowa????
            • iza_luiza Re: Masaż do goralk 14.05.07, 08:37
              tu poczytaj:

www.craniosacral.pl/
        • goralk Re: Masaż do goralk 15.05.07, 10:16
          Łukasz 2 lata temu nie mówił praktycznie ani 1 słowa. Pamiętam jego 5 urodziny
          siedził taki dumny przy stole, powiedziałam mu wtedy kochanie jesteś wspaniały
          mógbłyś zrobić mamie prezent i powiedzieć mama, mój synek popatrzył na mnie
          uśmiechnął się i powiedział mama. To była wspaniała chiwlia. Dzisiaj Łukasz
          wymiawia już dużo słów ale niestety nie potrafi zrozumieć że służą one do
          komunikacji.
          Łukasza największym problemem (poza problemami z nauką) są różnego rodzaju
          fobie, boi się np. deszczu a niestety wiosną mamy ich trochę jest to wtedy
          trudny okres dla nas wszystkich.
          Poza problemami z nauką i mową dochodzi nadpobudliwość i tutaj właśnie pomagają
          nam masaże. Teraz zaczynamy chodzić 2 razy w tygodniu mam nadzieję że poza
          wyciszeniem masaże pozwolą mu iść po przodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka