Dodaj do ulubionych

bardzo silne bóle brzucha o 4-latki

15.05.07, 16:32
Witam .
Od paru dni borykamy się z paskudnym choróbskiem u mojej 4-letniej córeczki .
Choroba objawia się podwyższoną temperaturą , obfitymi wymiotami i silnymi
bólami brzucha .Dziecko jest na sćisłej diecie (spożywa głównie płyny , które
i tak za chwilę zwraca ). Dzisiaj nasza pediatra w rozmowie telefonicznej
zasugerowała żeby sprawdzić u córci wyrostek .Pojechaliśmy na ostry dyżur
(mimo strajków przyjeto nas od razu , bez żadnego problemu ) gdzie lekarz nie
stwierdził stanu ostrego w obrebie jamy brzusznej ale nie zlecił też żadnych
badań krwi ( np. OB ). Czy któraś z mam miała podobne doświadczenia ze swoim
dzieckiem ? Jakie są objawy zapalenia wyrostka ? Proszę pomóżcie , bo nie
wiem jak pomóc mojemu dziecku , a ono cierpi .
Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • kama1976 Re: bardzo silne bóle brzucha o 4-latki 15.05.07, 16:40
      To jest chyba jakas epidemia na 4-rolatków. Przed chwilą odpisywałam na
      podobnego posta. To na 99% "grypa żołądkowa". Nic nie da się zrobić oprócz
      trzymania diety i podawania płynów i jakichś środków na uregulowanie pracy
      jelit. Jeśli Twoja córka zwraca wszystko co jej podasz to zapewne skończy się
      to szpitalem. U mojej chyba już się poprawia bo przed chwilą zjadła niec
      jogurtu, po którego sama poszła do lodówki.
      Pozdrawiam
      • karolcia111 Re: bardzo silne bóle brzucha o 4-latki 16.05.07, 13:08
        dziewczyny ale przecież przy tego rodzaju schorzeniach obowiązuje ścisła
        dieta!!!BEZMLECZNA!!!! I BEZ OWOCÓW ANI CIĘZKICH SMAZONYCH DAŃ.
        • ewa_1111 Re: bardzo silne bóle brzucha o 4-latki 17.05.07, 12:18
          Przy rotawirusie żadnego mleka i przetworów, mleko pogarsza sytuację,wiem to z
          doświadczenia. Moja 3letnia cóka miała 2 razy rotawirusa z czego raz byliśmy w
          szpitalu (odwodnienie).Drugi raz uratowała nas ścisłą dieta,picie gastrolitu
          dosłownie małą łyżeczkę co kilka minut przed szpitalem. Jadła tylko ryż z
          marchewką,albo samą marchwiankę,trochę kisielku,suche bułki zwykłe, trochę
          szynki,chrupki kukurydziane zwykłe, kaszki ryżowe zwykłe na wodzie.Dopiero jak
          było lepiej potygodniu po mału dawałam jej trochę mleka (obserwując).Do picia
          woda mineralna, gastrolit (rozrobiony i posłodzony nie dużo, żeby chciała
          pić.
        • bomba001 Re: bardzo silne bóle brzucha o 4-latki 17.05.07, 22:06
          moja mala zarazila sie rota w szpitalu. informuje jakie leczenie: ZADNE! dieta:
          ZADNA! wszyskto lekkostrawne nalezy jesc i juz. malo miesa. wirus ma sie
          wyplukac z organizmu.
          dodam, ze szpital nie byla jakis powiatowy: polsko - amerykanski uniwersytecki
          • renatas4 Re: bardzo silne bóle brzucha o 4-latki 18.05.07, 16:14
            Mój synek w ubiegłą sobote zaczął od rana skarżyć się na ból brzuszka,
            wieczorem wymioty, w niedzielę dieta, jednak w nocy znów wymioty, które jeszcze
            powtórzyły się w nocy w we wtorek i czwartek. Lekarz stwierdził nieżyt jelitowo-
            żołądkowy, zalecił enterol, lakcid, dietę. Dodam, że synek miał 37 stopni. Nie
            wiem jak długo to będzie trwało, ale jeżeli nie ustapi, to mamy udac sie do
            szpitala na diagnostykę. Mam nadziję, że to tylko wirus, nic więcej. Synek
            chętnie pije i je, chociaż ma już dosyć diety, ryżu z jabłkiem na obiad, marzy
            o mięsku. smile
            • mamagapka Re: bardzo silne bóle brzucha o 4-latki 21.05.07, 09:47
              kochani, gaba m(4 lata) miała bóle brzucha i wymioty przez okrągły tydzień i
              też próbowaliśmy wszystkiego, byliśmy w szpoitalu na obserwacji skrętu jelit.
              okazało się że to pasożyty. i mała buteleczka leku i ból minął jak ręką odjął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka