rzulw 22.12.05, 07:28 Dzień dobry w pierwszy zimowy czwartek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasikk Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 22.12.05, 09:10 witam ) zima już urzędowa nawet i całe szczęście, że do tego się nie ogranicza biały puch sypie z nieba i wszystko pięknie wygląda... a kociska leniwie na gorącym parapecie posypiają mmmm... jest cudnie ) Odpowiedz Link
rzulw Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 22.12.05, 09:14 u mnie cały czas deszcz pada i padał całą noc ... to fajnie, że u Ciebie snieżek Odpowiedz Link
kasikk Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 22.12.05, 09:16 bardzo się cieszę, bo taką zimę lubię najbardziej - zimową ) może i do ciebie dojdzie chmura śniegowa? Odpowiedz Link
aniouek1 ta chmura wciąż jest nade mną 22.12.05, 10:15 i pada, pada, pada śnieg... teraz...jakby cukier puder z nieba leci cieszą się dorośli i cieszą się dzieci że Święta i że śniegiem pokryta jest ziemia i że pachnie już świątecznie w kuchniach... a nawet ...w sieniach Dobrego dnia Szufludkowie. Cudnie, że JESTEŚCIE...cudnie! Odpowiedz Link
majenka3 Re: ta chmura wciąż jest nade mną 22.12.05, 10:27 Sypie nawet taki grubszy cukier puder Dobrze robi ten widok Wszystkim takich widoków i takich nastrojów Odpowiedz Link
megxx rano niby deszcz, teraz śnieg 22.12.05, 12:05 Witajcie w zimowy czwartek! Święta coraz bliżej, zakupy prawie poczynione, prezenty prawie gotowe, nadchodzi czas wypieków itd. Miłego dnia Ludkom! Odpowiedz Link
kendo Re: witam wieczorowa pora 22.12.05, 19:37 a u mnie nic nie pada(((((((((((( czarno i zielono bedzie w wigilje(((((((((((( mielgo wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: witam wieczorowa pora 29.12.05, 19:51 ale nas zasypalo)))))))))))))))))))))))) na szczesnie plogarka przejechala to widac gdzie ulica jest, dobrze rowniez,ze do sklepu nie trzeba wyciagac autka,bo trzeba by bylo odsniezac,zapowiadaja ocieplenie,wiec moze stopnieje troszke. milego cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: witam wieczorowa pora 29.12.05, 22:32 z roztopniałego zakątka...biało było...już nie jest... Może...zdąży jeszcze pani Zima zapudrować Ziemię zanim przyjdzie Nowy Rok? ...dobrze by było gdyby zdążyła... Dobranoc Szufludkowie...powinnam wyjść z szuflady by...zdążyć wyśnić sen... Bardzo potrzebuję dobrego snu... Wam też samych dobrych snów życzę serduszkowo Dobranoc Odpowiedz Link
mala20033 Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 05.01.06, 13:02 Ziiiimno! Ale milo..i miasto jest takie...takie wspaniale!!!! Odpowiedz Link
kasikk Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 12.01.06, 14:58 tez lecimy - myślami i marzeniami... Odpowiedz Link
aniouek1 ja tak samo jak Kendo 12.01.06, 17:07 ...niestety...inaczej nie mogę...ale...może niebawem bedę mogła móc? Lepiej mieć nadzieję niż nadziei nie mieć. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego dnia Szufludkowie 19.01.06, 08:41 i smakuśnego smakowania czasu, który JEST z nadzieją na pomyślny c.d.n. Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego dnia Szufludkowie 19.01.06, 12:25 ech...jakos sie pozbierac rano nieumiem... niemniej wszystko zgodnie z planem przebiega zimnica okropna/sniezek posypuje od czasu do czasu....ale wiatr jakos go rozwiewa,moze nie bedzie trzeba bedzie go szuflowac. cieplego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: mroz brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... 19.01.06, 19:24 zima jakiej dawno tu nie bylo,choc skapa obecnie w snieg niemniej mrozi i lodowatym wiatrem wieje.... szkoda mojego kociaka...dostanie dzis extra derke ,moze do wiosny wytrzyma,albo moze go ktos zechce, bo juz jest zgloszony do adopcji cieplego wieczoru Odpowiedz Link
mala20033 Re: mroz brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... 19.01.06, 21:14 Raczej sennie, lekko zimno..otul kocie..pozdr.. Odpowiedz Link
kendo Re: mroz brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... 19.01.06, 21:34 juz w domeczku sie usadowil... biedula boje sie by niezamarzl( miejcie sobie cieplunio..dobranoc. Odpowiedz Link
kendo Re: witam czwartkowo 26.01.06, 11:53 jak na rzie wzglednie pogodowo,wszystko idzie z planem na dzien dzisiejszy milego dnia zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 witam czwartkowo...znów kiedy za oknem ciemno 26.01.06, 18:31 okrutnie mi ucieka czas Pozdrawiam Was serduszkowo Szufludkowie i sympatycznego wieczoru czwartkowego Wszystkim życzę Odpowiedz Link
kendo Re: witam czwartkowo...cudnosi pogodowe za oknem 02.02.06, 11:46 i takiego dnia Wam Szufladkowie dzis zycze a pozatem,zeby dzien skladnie uplynal bez zadnych przeciwnosci. pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
mala20033 Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 02.02.06, 20:02 Milego czwartku, zas strapionym poprawy losu.. Odpowiedz Link
mala20033 Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 16.02.06, 01:19 U mnie cieplo..i kwiaty w ogrodzie mi kwitna...a Wam Dnia Milego.. Odpowiedz Link
mala20033 Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 16.02.06, 16:37 Taka zwykla piosenka obudzila wspomnienia...musze zadzwonic do jakiejs plci przeciwnej aby je odgonic.. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego wieczoru Szufludkowie :) 16.02.06, 18:56 i wszystkiego dobrego w wieczorze też serduszkowo Wam życzę i...sobie także Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego wieczoru Szufludkowie :) 16.02.06, 18:58 przyczolgalam sie nareszcie) snieguje znowu tu( i niemal topnieje,straszna ciapcia sie zrobila,oby przez noc nie zrobila sie slizgawka. cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
aniouek1 tłusty czwartek to ostatni czwartek przed ... 23.02.06, 08:05 Wielkim Postem. Tradycyjnie w Polsce "dozwolone" jest obżarstwo. Najpopularniejsze potrawy to pączki i faworki. Następny czwartek jest czwartkiem po Środzie Popielcowej i należy do okresu Wielkiego Postu, podczas którego katolicy powinni zachowywać się wstrzemięźliwie. Ponieważ data tłustego czwartku zależy od daty Wielkanocy, dzień ten jest "świętem" ruchomym. i tyle n/tx pl.wikipedia.org A ja jeszcze cosik Wam powiem ...................... po pierwsze to....niech Wam będzie DOBRY DZIEŃ (i mnie też bardzowato potzrebny DOBRY), a po drugie to...........chcę się Wam do czegoś przyznać............ ......wczoraj....na bankiecik.......Mir-elka przyniosła....pyszowatości z aromatem nadchodzącej wiosny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=20906114&a=37329794 a ja......nie!nie!nie!nie!niee niee zjadłam sama tylko...schowałam na dzisiaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=20906114&a=37333410 i tym to sposobem mamy rozpoczęty tłusty czwartek w Szuflandii... parzę kawkę i herbatkę i...jak tylko smaczek to proszę się częstować, podjadać, podpijać co Kto woli, co Kto chce O! i JUŻ! acha.....i jeszcze po uśmiechu łapcie, a jak Komu potrzeba to po dwa a nawet dwa tysiące ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kasikk Re: tłusty czwartek to ostatni czwartek przed ... 23.02.06, 10:24 noooo... po takim zaproszeniu nie pozostaje nic innego, jak tylko pączka w dziób, zakąsić faworkiem i popić czyms pysznościowym ) chyba się turlać dziś będę ;P Odpowiedz Link
kendo Re: tłusty czwartek to ostatni czwartek przed ... 23.02.06, 10:38 o ranyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy...ale mir-elka jest kochana a aniueczek przewidywalny.... juz lapie za paczusia i faforka i wcinam....mniam,mniammmmmmmmmmmm...jezuskiiii,jak ja toto uwielbiam) zapijam kawunia z mleczkiem...i moge z czystym sumieniem oznajmic,ze piekny poczatek dzisiejszego czwartku zaczety ) milego papusiania lakoci) Odpowiedz Link
mala20033 Re: tłusty czwartek to ostatni czwartek przed ... 23.02.06, 16:14 A ja przyszlam z dzbanuszkiem pyyyyysznej kawusi!!! Odpowiedz Link
kendo Re: tłusty czwartek to ostatni czwartek przed ... 23.02.06, 17:05 zasiadamy w takim razie do uczty paczkowej) Odpowiedz Link
mala20033 Re: tłusty czwartek to ostatni czwartek przed ... 23.02.06, 17:31 Fajnie macie..u mnie nie ma prawdziwych paczkow..jak przyjezdzam do Polski to sie nimi opycham.Najwspanialsze sa z Hortexu... Poprosze o jeden... Odpowiedz Link
kendo Re: tłusty czwartek to ostatni czwartek przed ... 23.02.06, 17:43 juz na vietuli Cie poczestowalam, a powiem Ci malenka,ze zawsze jak wracam do domciu to kupuje wieksza ilosc ,wlasnie na tym dworcu na przeciwko baru , pani mi ladnie zapakuje paczuszke i przyniesie zawsze do stolika) sa smaczne i rozne nadzienia maja. Odpowiedz Link
aniouek1 np...z konfiturą z róży i ...lukrem perełkowym 23.02.06, 22:32 a róża...tak śmiesznie chrzęści przy rozgryzaniu i słodyczą aromatyczną rozpływa się w ustach...powoluśku wsiąka... zostawiając za sobą leciutką nutkę wspomnienia dla marzeń ...a Pan Gałczyński snuje swoje opowiadanie... W powietrzu roziskrzonym siedzą na drzewie wrony, trzyma je gałąź gruba; śnieg właśnie zaczął padać, wronom się nie chce latać, śnieżek wrony zasnuwa. Tuż pole z krętą rzeczką, w dali widać miasteczko uprzemysłowione - a wrony, jak to wrony, patrzą okiem szalonym, wrona na wronę. Gdyby je zmienić w nuty, dźwięczałyby dopóty, dopóki strun choć czworo - a tak, na wronią chwałę, siedzą czarne, zdrętwiałe in saecula saeculorum. Nocne niebo już kwitnie, Wszystko świeci błękitnie: Noc, wiatr, wronie ogony; Zaśnij, strumieniu wąski - dobrej nocy gałązki, dobranoc, wrony. dobranoc Szufludkowie i...dobranoc Panu ...Panie Gałczyński Odpowiedz Link
aniouek1 Dobrego dnia Szufludkowie :) 02.03.06, 09:35 Piękny dzień. Biało, mroźnie i słońce piękne spacerek urządza sobie po błękitnym niebie promieniami muskając ziemię. Piękny dzień. Oby był wszystkim pomyślnym i prawdziwie dobrym. Wiecie co? Pomylił mi się czwartek z wtorkiem! Chyba już całkiem cosik ze mną niedobrze się dzieje Pozdrowiłam Was we wtorku, po chwili patrze i...zatrybiłam, że coś poprzestawiałam skoro wtorek po środzie nastąpił no i...poprzeklejałam tak by sobie właściwe miejsca zajęły dni tygodnia w naszej Szuflandii. Wy mnie lepiej miejcie na uwadze i pilnujcie jak najlepiej, bym nie narozrabiała tak, że Szuflandii rozpoznać nie będziecie mogli. Odpowiedz Link
kendo Re: Dobrego dnia Szufludkowie :) 02.03.06, 09:47 hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiii...znam to "poplatanie z pomieszaniem" Anioueczku, robie podobne bledy,przedwczoraj slubnemu podalam herbatke w moim kubku(mamy kazdy swoj,moj jest ogromniasty,bo ja jak kaczka lubie duzo plynu do kolacji) a inne taby tez robie,wiec nie jestes osamotniona w takich przypadkacvh...mowie,ze to chyba do wieku nalezy,pozniej bedzie lepiej...inni beda za nas myslec)))))) witajcie Szufladunie, otwierajcie je i sloneczko wpuszczajcie...jest jak na razie cudnie, a przed chwileczka sniegowalo strasznie,ze swiata nie bylo widac cieplego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: Dobrego dnia Szufludkowie :)i Wielki post 02.03.06, 12:45 niechce w orginalnym watku wpisywac.... alem duzo zapomniala....czyli teraz sie chodzi do kosciola na te godzinki? az do swieta jajkowego?, pamietam jakies "tajemniczki rozancowe",kiedy sie to robilo?? a z tym rowniez incydent,gdy do kolezanki u ktorej bylam sie bawic,przyszla Pani by wymienic tajemniczki rozancowe i "zmalowala kaza sasiadke po koleii" dodam,ze obie bardzo religijne byly- Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Dobrego dnia Szufludkowie :)i Wielki post 02.03.06, 16:00 kendo napisała: > czyli teraz sie chodzi do kosciola na te godzinki az do swieta jajkowego?, Tak, albo można też modlić się samemu. W piątki (począwszy od jutrzejszego)ludkowie "wędrują" modlitewną Drogą Krzyżową > pamietam jakies "tajemniczki rozancowe",kiedy sie to robilo?? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=37518974&a=37538874 Odpowiedz Link
mala20033 Re: CZWARTKI - zima'2005-2006 02.03.06, 16:19 Zaraz bedzie burza..+22C..parno,duszno... Milego Dzionka!!! A Aniolkowi milego fruwania... Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego, pomyślnego dnia Szufludkowie :) 09.03.06, 07:24 i pogody ducha wzorem tej co u mnie za oknem ze słonecznymi promyczkami Patrzcie jaka niespodzianka! Tradycja dziś do Szuflandii zajrzała i...kilka słów zostawiła! Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego, pomyślnego dnia Szufludkowie :) 09.03.06, 09:26 mam nadzieje,ze dzionek bedzie udany z wagi,ze dzis zrobie to co wczoraj zrobic mialam a nie moglam. pogodowo zapowiada sie cudnie,no moze zeby wiatr zdziebko zelzal byloby calkiem wiosennie. tradycja poczula sie do tablicy wywolana...wiec milo,bo dano temu co nas zaszczycala Swa osoba. pieknego dnia zycze. Odpowiedz Link
mala20033 Re: dobrego, pomyślnego dnia Szufludkowie :) 09.03.06, 22:22 przysypiam siedzac przy biurku..ech.. Odpowiedz Link
fi_glik Re: dobrego, pomyślnego dnia Szufludkowie :) 09.03.06, 22:28 mala20033 napisała: > przysypiam siedzac przy biurku..ech.. spróbuj wstać! Odpowiedz Link
mala20033 Re: dobrego, pomyślnego dnia Szufludkowie :) 09.03.06, 23:57 Nie pomaga, choc nawet mi sie udalo utrzymac na nogach Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego,pogodnego dnia Szufludkowie :) 16.03.06, 08:54 niech Wam łaskawym będzie, a i mnie też takiego potrzeba bardzowato... uch... bardzowato potrzebuję dobrych dni i dobrych wiadomości, i Wam samych takich serduszkowo życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego,pogodnego dnia Szufludkowie :) 16.03.06, 10:27 o! dzis nie jsestem pierasza) witam Szufladunie w pochmurny skandynawski dzionek, zycze duzo optymizmu i ciepla. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobrego,pogodnego dnia Szufludkowie :) 16.03.06, 12:43 Kenduniu...tu za oknem tak jak i u Ciebie. Niestety...słoneczka nie widać na niebie, ale...wiemy obydwie, ze wczesniej czy pozniej, jak nie dziś to jutro albo i pojutrze z pewnoscia się pojawi we właściwym sobie czasie, bo ono od naszego widzimisię nie zależy nic a nic, za to nasze nastrojenie od niego zależy i to nawet bardzo. Pozdrawiam Wszystkich serduszkowo Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego,pogodnego dnia Szufludkowie :) 16.03.06, 12:51 racja.... zmarzlam straszecznie na spacerze,wieje lodowato( a psiun nic sobie z tego nie robi,na koniec swiata by poszedl podjadajac sobie grudki sniegu,a wieczorem zalac sie,ze chyba gardlo czy uszeta go bola milego poludnia. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobrego,pogodnego dnia Szufludkowie :) 16.03.06, 21:45 Kenduniu...a moze trzeba psiuni czapke "uszatke" sprawić i w szalik go stroic na czas spaceru co by go gardziołko nie bolalo i w uszętach wiatr nie tańcował? Minał kolejny dzień. Popatrz...Megxx nie zagląda, Kasikk też... co się dzieje? Mala - wiadomo, ale inni? Przepadli gdzieś i wcale się nie pokazują Mam nadzieję, że im dobrze tam gdzie są i serduszkowo Im wszystkim jak najlepiej życzę Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego,pogodnego dnia Szufludkowie :) 16.03.06, 21:49 tak,wieczorek juz...i mialam juz wylaczac sie,,,,, kasikk tez na razie nie moze,moze pozniej dolaczy.... megxx powinna sie pokazac...co?? leniuszkuje sobie pewnie przed TV) psiun jeszcze w swym plaszczyku z kolnierzem spacerki chodzi, boimy sie o jego biodra by nienaziebil ,ma z nimi problem, teraz juz czlapie do lozia. Odpowiedz Link
kendo Re: dobrej nocy Szufludkowie :) 16.03.06, 21:50 i teraz mowie dobranoc, snijcie o wiosnie Odpowiedz Link
aniouek1 [...] 27.03.07, 22:36 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link