megan.s Re: Gastrolit i Enterol - jak przyrządzić? 02.06.03, 19:34 Tzn. na ile wody się rozpuszcza te saszetki?? W nerwach pozwoliłam żeby mi sprzedali w aptece poojedyncze saszetki bez ulotki... Help ( Odpowiedz Link Zgłoś
mama_do_kwadratu Re: Gastrolit i Enterol - jak przyrządzić? 02.06.03, 23:43 hej ja podawałam po pół saszetki enterolu do pół kieliszka wody, a Gastrolit też po połowie, w 1/5 szklanki wody, podawać po łyżeczce, co chwilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: Gastrolit i Enterol 03.06.03, 09:01 Gastrolit - NIE TAK!!!!! 1 saszetka w 200 ml - to wazne bo napoj musi byc izotoniczny, a rozpuszczony w mniejszej ilosci wody bedzie zbyt stezony!! Jesli chodzi o Enterol - wlasciwie obojetnie jak, mozna w wodzie, mozna w mleku, ilosc plynu tez nie jest taka istotna... pozdrawiam agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
dzoan Re: Gastrolit i Enterol - jak przyrządzić? 04.06.03, 14:23 Ja trochę z innej beczki. Dzieci nie za bardzo lubią ten Gastrolit więc można spróbować dawać wyprodukowany przez Hipp'a sok marchwiowo-ryżowy "ORS 2000". Do kupienia w aptekach. Dzieci z biegunkami i na diecie praktycznie mogą tylko i wyłącznie pić ten sok, bo w pełni zaspokaja wszystkie potrzeby i zapobiega odwodnieniu. Spróbuj. Na etykiecie jest podany dokładny sposób dawkowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś